Verkiezingen stadsdichter 2013

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Herfst, regen en storm. Tijd voor een nieuwe Stadsdichter. Ieder najaar wordt een nieuwe Stadsdichter van Beverwijk gekozen. Wie mag straks zijn of haar pen op deze stad scherpen? Donderdagavond 22 november wordt, na voordrachten van alle inzenders, de winnaar bekendgemaakt.

Iedere dichtende Beverwijker, of Heemskerker, of wat dan ook, wordt uitgenodigd om drie gedichten in te sturen: twee vrije en één gedicht met een opdracht. De organisatie geeft eenieder die mee wil dingen naar de titel Stadsdichter de opdracht om aan te sluiten bij het ‘131 centenproject’ van de kunstenaars Arlette Kaper en Mattie van der Worm. ‘Wat zijn de waarden en verlangens in Beverwijk?’ En, ‘Waar dient kunst voor?’ Prangende vragen waar het kunstenaarsduo Kaper en Van der Worm graag een antwoord op wil hebben van de kandidaat-Stadsdichter. Op één van de vragen of op beide. Dat moet je zelf weten.

Iedereen die in aanmerking wil komen om Stadsdichter te worden, zendt dus drie gedichten in. Een over waarden en verlangens in  Beverwijk en/of de waarde van kunst. De andere twee gedichten zijn vrij, maar geven vanzelfsprekend wel blijk van schrijverschap en een scherp oog voor deze stad.

Maandag 19 november houdt de jury haar eerste beraad en beoordeelt zij de ingestuurde gedichten. Op 22 november dragen alle inzenders hun gedichten voor in café Camille aan de Kerkstraat. Dan, diezelfde avond, worden de bijdragen ook nog eens beoordeeld op de kwaliteit van voordracht. Rond 22.30 uur wordt dan de twaalfde Stadsdichter van Beverwijk aan het publiek voorgesteld.

Stuur je gedichten voor 19 november 12.00 uur naar: [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing