Verkiezingsprogramma D66 gepresenteerd

Door: Raimond Bos

Lijsttrekker Brigitte van den Berg overhandigde het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma aan Thomas Herder, het jongste lid van D66 Beverwijk.

BEVERWIJK - De plaatselijke afdeling van D66 heeft het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Een week later dan gepland, in verband met het onverwachte overlijden van D66-coryfee Els Borst, heeft lijsttrekker Brigitte van den Berg bekend gemaakt welke zaken voor haar partij in de komende vier jaar met name van belang zijn.

Nieuwe bedrijven binnenhalen in de IJmond, zonder dat dit ten koste gaat van het milieu. Dat is één van de zaken die de partij noemt voor de komende jaren. De partij denkt vooral aan de ICT- en creatieve industrie. Ook wil men zoveel mogelijk onderwijs en bedrijvigheid aan elkaar koppelen. Zorg moet volgens de partij zo dicht mogelijk bij huis worden aangeboden. Wie niet meer in staat is om dat zelf te regelen zou een beroep moeten kunnen doen op een zorgcoördinator. Beter openbaar vervoer in de hele IJmond, met meer bussen en treinen per uur naar cruciale punten, een betere bereikbaarheid van de noordpier bij Wijk aan Zee en het zoeken naar slimme oplossingen om het milieu te ontlasten zijn andere zaken die prominent worden genoemd in het verkiezingsprogramma.

De partij propageert nadrukkelijk het eigen initiatief van de burgers. ,,Geef eigen initiatief de ruimte'', kopt men in het verkiezingsprogramma. Brigitte van den Berg: "Als mensen iets willen doen, treffen ze vaak niet iemand die met ze meedenkt. Dat willen we veranderen. We willen een gemeente zijn die initiatieven ondersteunt. Verder moet de verdeeldheid in de IJmond verdwijnen. De IJmond kan zo een mooie positie veroveren in de metropoolregio Amsterdam." Het verbeteren van de bereikbaarheid en het weer laten bloeien van de economie noemt ze als belangrijkste speerpunten voor de komende raadsperiode. Het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma overhandigde ze aan Thomas Herder, hij is met 15 jaar het jongste lid van D66 Beverwijk en zit in de vierde klas van het gymnasium aan het Kennemer College.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing