Verloren of gevonden voorwerpen melden

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Vanaf 1 juli 2012 gaan de gemeenten in Kennemerland het beheer en de registratie van gevonden of verloren voorwerpen zelf uitvoeren. Dit is een, in het Burgerlijk Wetboek geregelde taak, die tot nu toe door de politie werd uitgevoerd.

In het kader van het programma ‘Minder regels, meer op straat’ heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie bepaald dat de gemeenten voortaan zelf deze taak moeten gaan uitvoeren. Zo kan de politie zich meer op haar kerntaken richten.

De politie blijft wel verantwoordelijk voor gevonden voorwerpen waarvan het vermoeden bestaat dat zij afkomstig zijn van diefstal. Hetzelfde geldt voor gevonden wapens.

Heeft u een voorwerp verloren of gevonden dan kunt u dat melden via e-mail op [email protected] of telefonisch bij het Klant Contact Centrum van de gemeente Beverwijk via telefoonnummer 0251-256 256.

Bij verlies van een reisdocument, zoals een paspoort, of diefstal van bijvoorbeeld een fiets, blijft het noodzakelijk dat de eigenaar aangifte doet bij de politie.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing