Vernieuwd voedingsconcept Rode Kruis Ziekenhuis: Duurzaam en gezond eten centraal
BEVERWIJK - Op maandag 29 juli 2024 lanceert het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een geheel vernieuwd voedingsconcept voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Het nieuwe assortiment bestaat voor 80% uit plantaardige voeding en voor 20% uit dierlijke producten. Hiermee zet het ziekenhuis een belangrijke stap naar een gezondere keuken die ook beter is voor onze planeet.
Er is begin 2024 intern een proeverij gehouden voor medewerkers van het RKZ, waarbij zij de gelegenheid kregen om feedback aan de collega’s van de keukenbrigade te geven op de vernieuwde gerechten. Deze input is geanalyseerd en gebruikt om het voorgestelde voedingsconcept verder te verbeteren. ‘Bij ons staat voorop dat we onze patiënten, hun bezoekers én collega’s goede en vooral lekkere voeding serveren. De wijze van inkoop en bereiden draagt bij aan ons streven naar optimale duurzaamheid. Gezond eten is belangrijk voor het herstel van onze patiënten,’ vertelt Tim Maathuis, hoofd Hospitality.
Mening patiënten
Patiënten krijgen de mogelijkheid om hun feedback over de maaltijden te geven via een opmerkingenveld op de achterkant van het bestekzakje. Op de Kinderafdeling werd een proeverij georganiseerd waarbij de jongste bezoekers ook hun mening konden geven over de maaltijden voor de kinderen. Alle opmerkingen van de patiënten worden regelmatig besproken en verwerkt in nieuwe maaltijdvoorstellen.
Goede Zorg Proef Je
Het Rode Kruis Ziekenhuis neemt deel aan het initiatief "Goede Zorg Proef Je," gericht op het bevorderen van gezonde en duurzame voeding in ziekenhuizen en zorginstellingen. Dit programma maakt deel uit van het Nationaal Preventieakkoord en wordt ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Samenwerkingen met organisaties zoals het Voedingscentrum, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen dragen bij aan het bevorderen van goede voeding en een gezonde leefstijl.
Meer informatie over ‘Goede Zorg Proef Je’: www.goedezorgproefje.nl