Vier de Boekenweek met ons mee!

Door: Jan Pronk

IJMOND - De Boekenweek (11 t/m 19 maart) is het bekendste jaarlijkse feest in de bibliotheek rondom het Nederlandstalige boek.

Dit jaar is het thema ‘Ik ben alles’. Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en door ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles.
Bibliotheek IJmond Noord organiseert tijdens de Boekenweek weer een Boekenproeverij. Je praat aan de leestafel van de bibliotheek in Beverwijk met elkaar over boeken. Deze editie op woensdag 15 maart staat van 10.00 - 12.00 uur geheel in het teken van de Boekenweek.
Wil jij zelf ook een boek met dit thema bespreken? Voel je uitgenodigd! Heb je nog wat inspiratie nodig? Ga naar onze website, daar vind je tips!

Ook organiseren wij de schrijfworkshop 'Wie ben jij?'
Op donderdag 16 maart kun je in de vestiging Beverwijk van 19.30 - 22.00 uur meedoen aan deze workshop levensverhaal schrijven.
Iedereen heeft een verhaal te vertellen. En het is de missie van schrijf- en verhalendocent Martine Winkel om die verhalen te bevrijden. Tijdens haar workshop levensverhalen schrijven ga je creatief aan de slag met het Boekenweekthema en ontdek je misschien wel nieuwe kanten aan jezelf en aan anderen. Je hoeft geen schrijfervaring te hebben.
Ga naar onze website voor meer informatie en aanmelden voor de schrijfworkshop (www.bibliotheekijmondnoord.nl).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing