Vierde DEM-Citadel-DEM loop op 10 mei

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Hardloper Ralph Apeldoorn is er zeker van dat hij de vierde editie van de DEM-Citadel-DEM loop gaat winnen. Eerder deed hij dat bij de eerste drie edities. Zoals de zaken er nu voorstaan op zaterdag 10 mei 2014 zijn er onder de ingeschreven hardlopers geen concurrenten.

De 85-jarige Siem Herlaar lost het startschot voor de 4e DCD-loop. Herlaar is houder van diverse clubrecords. Nieuw bij deze editie van de DCD-loop is de teamloop voor bedrijven. "Het gaat om teams van vijf of tien personen", vertelt organisator Ruud Riksman van av DEM. Het binnen halen van de lopers zal gedaan worden door onze speaker van de avond Jacco Heijblok. Door de elektronische tijdwaarneming wordt de gelopen tijd exact gemeten.

Het parcours bestaat uit één of twee ronden van precies 5 kilometer en is geheel verhard en een groot aantal vrijwilligers draagt er zorg voor dat verkeerd lopen onmogelijk is. Voor de 10 kilometer rennen de deelnemers het parcours van de 5 km twee keer en lopen zo twee keer door de Citadel. Uit de zaterdagloopgroep onder leiding van DEM trainers gaat ook een aantal de uitdaging aan op de 5 of de 10 kilometer.

Deelnemers voor de teamrun, die dit jaar voor het eerst gehouden wordt, hebben zich al aangemeld. Een team kan bestaan uit 5 of 10 lopers. Inschrijven voor de teamrun kan via de website www.dcdloop.nl. De inschrijving voor de individuele lopers is al geopend. De startnummers van de voorinschrijving kunnen vanaf 26 april worden afgehaald bij Intersport Veldhuis op de Breestraat. Aan de jeugd is ook gedacht, die mogen gratis lopen op de 400 of de 1200 meter. Inschrijven voor de jeugd is op 10 mei op het sportpark.
Er staan prijzen klaar voor de eerste drie atleten. Dit geldt voor de teamrun, mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

Meer informatie: www.dcdloop.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing