Vijfde editie van de Wijckloop

Door: Cor Beumer

Heerlijk zwoegen in de mooie duinen!

BEVERWIJK – Dit jaar vindt de 5e editie plaats van de Wijckloop op zondag 6 oktober, een initiatief van medewerkers van het Rode Kruis Ziekenhuis, Heliomare en ViVa! Zorggroep. Om dit heugelijke feit te vieren, zal de Wijk aan Zeese muziekvereniging Arion zorgen voor de nodige muzikale ondersteuning. Het belooft een gezellig evenement te worden, waar al veel kinderen, jongeren en volwassenen zich voor ingeschreven hebben.

De afgelopen jaren heeft dit kleinschalige en gezellige hardloopevenement vele fans verzameld die met plezier een uitdagend parcours lopen. Voor menig sportieveling is deelname aan dit hardloopevenement al een ware traditie. De inschrijving is geopend op www.wijckloop of www.inschrijven.nl voor de hardloopwedstrijd van 5, 10 of 16 km en speciaal voor jonge sportievelingen de afstand 1 ½, of 3 km. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen voor hun eigen wedstrijd met de kinderen meelopen of ze aanmoedigen langs de route. Op dit moment is de jongste inschrijver slechts 4 jaar oud!

De Wijckloop is een aantrekkelijk evenement voor de gevorderde loper, omdat de route grotendeels over onverharde paden door de duinen loopt; een echte trailrun. En ook voor de  beginnende hardloper is dit evenement zeer geschikt, want dit jaar kan men kiezen uit drie afstanden. De 5km wedstrijd brengt lopers door een afwisselend duingebied over paden en heuvels, de 10 en 16 km gaan ook over het strand en de route van de 16km zelfs over de Kruisberg.

De diverse routes gaan dus allemaal door het prachtige duinlandschap. De organisatie geeft aan dat dit een kleinschalig evenement  is en blijft, dus wees er snel bij om in te schrijven. Zo lang als de limiet nog niet bereikt is, kan men zich ook op de dag van het evenement inschrijven. Maar vol = vol! En de inschrijving vordert gestaag, zeker nu de Wijckloop ook op facebook te vinden is!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing