Visdag voor mindervaliden aan Noordzeekanaal

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op zaterdag 16 juni gaan sportvissers met een handicap genieten van een visdag langs het Noordzeekanaal. Ze doen mee aan een speciale viswedstrijd georganiseerd door Sportvisserij MidWest Nederland. U bent van harte welkom om even langs te komen en de deelnemers aan te moedigen.

Vissen in Nederland lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor een kleine groep sportvissers is dat absoluut niet zo. Zeker langs de kust en het zoute water zijn er geen voorzieningen voor gehandicapte sportvissers en dat is jammer want iedereen heeft recht op een portie vitamine zee.

De commissie zeevissen van Sportvisserij MidWest Nederland organiseert daarom jaarlijks een visdag voor gehandicapten. Iedere deelnemer maakt dan onder begeleiding kans op de vangst van een zeevissoort zoals bijvoorbeeld bot, tong, zeebaars en wijting. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

De wedstrijd duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur en vindt plaats langs het Noordzeekanaal in Velsen-Zuid.  Bram Diepstraten, wethouder sport in Velsen geeft rond tienen het startschot. Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door Hengelsport Rik, Goedvolk Hengelsport, VHC Jongens, Albert-Heijn Spaarndam, Grand Cafe Kruiten en Bakker Nol Betram.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing