Vitaliteitscentrum bestaat vijf jaar

Door: Cor Beumer

Deelnemers geven aan dat zij lekkerder in hun vel zitten

VELSEN-NOORD - Vijf jaar geleden opende in Velsen-Noord het Vitaliteitcentrum Heliomare, door een samenwerking tussen Tata Steel, ArboNed, Zilveren Kruis Achmea en Heliomare. Doel van het centrum is de vitaliteit en gezondheid van werknemers te verbeteren waardoor ziekteverzuim vermindert. Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november is het Vitaliteitcentrum open voor geïnteresseerden. Er kunnen gratis proeflessen worden gevolgd.

In de vijf jaar dat het Vitaliteitcentrum bestaat hebben ruim duizend mensen zich er ingespannen om vitaler en gezonder te worden. Dit doen zij onder andere in een Persoonlijk GezondheidsProgramma. Naast fysieke training krijgen deelnemers voorlichting over en worden zij gecoacht op leefstijlaspecten. Het programma geeft een sterke daling op het ziekteverzuim van deelnemers en leidt in veel gevallen tot gewichtsreductie, verbeterde conditie en daling van te hoge bloeddruk. Deelnemers geven aan dat zij zich fitter en lekkerder in hun vel voelen en ‘productiever’ zijn. Zij ervaren meer energie voor activiteiten thuis, voor hobby’s en sociale activiteiten én voor het werk.

In het centrum trainen voornamelijk medewerkers van TATA Steel, maar ook andere werkgevers in de regio kunnen hun medewerkers voor een Vitaliteitsprogramma of Arbeidstraining aanmelden. Deelnemer Jan: ‘Ik was chagrijnig, had nergens zin meer in en stond vaak te hijgen na de geringste inspanning. Het viel me steeds zwaarder het werken vol te houden. Na mijn Persoonlijk GezondheidsProgramma ben ik in het Vitaliteitcentrum Heliomare blijven trainen. Ik ben echt opgekikkerd en vooral mijn vrouw vindt dat mijn humeur een stuk zonniger is geworden’.

De vernieuwende aanpak en de samenwerking tussen werkgever, arbodienst,
zorgverzekeraar én zorgverlener, werden in 2009 door de Social Economische Raad tot ‘Best Practice’ van goed werkgeverschap bestempeld. Op 4 november brengt een delegatie van de ministeries van Volsgezondheid en Sociale Zaken een bezoek aan het Vitaliteitcentrum om ‘een kijkje in de keuken’ te nemen.

Belangstellenden zijn welkom van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november. Kijk op de website (www.heliomare.nl) voor het programma. Het Vitaliteitcentrum Heliomare bevindt zich aan de Zonnewijzerstraat 3, 1951 MN Velsen Noord T 088 920 83 55.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing