ViVa! Elsanta viert 10-jarig jubileum

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Woonzorglocatie Elsanta, onderdeel van ViVa! Zorggroep, markeert met trots haar 10-jarig jubileum. Op 15 november 2013 betrokken de eerste bewoners hun appartement om de hoek bij winkelcentrum Wijkerbaan. In de week van 15 januari 2024 vieren bewoners, familie, vrijwilligers en de buurt deze mijlpaal.

Binding met Beverwijk

De Elsanta-bewoners van het eerste uur waren afkomstig van de locatie ViVa! Lommerlust aan de Peperstraat in het centrum van Beverwijk. Deze locatie werd toen helemaal gerenoveerd. Een deel van de bewoners is na de renovatie terug naar Lommerlust gegaan en een deel is in Elsanta gebleven. De locatie is, net als alle gebouwen van Woonopmaat in de buurt, vernoemd naar een aardbeisoort; de Elsanta-aardbei.

Een decennium van toewijding

Gedurende de afgelopen tien jaar heeft Elsanta zich met toewijding gericht op het welzijn van haar bewoners. Er wonen 32 mensen met lichamelijke beperkingen en 32 bewoners met dementie. Het ervaren en betrokken team heeft gezorgd voor een warme en veilige omgeving, waarin bewoners worden aangemoedigd actief deel te nemen aan een scala van activiteiten. 

Activiteiten en beweging

Elsanta heeft gedurende haar bestaan een gevarieerd activiteitenprogramma aangeboden, variërend van culturele uitstapjes en creatieve workshops tot fysieke oefeningen zoals Tai Chi en sociale evenementen in de vorm van een stamppotmaaltijd met de Stichting Gouden Dagen in Wijk aan Zee. Telkens op zoek naar momenten van ontspanning of inspanning die passen bij de mogelijkheden van de bewoners op dat moment. 

Feestweek met bewoners en de buren

Voor bewoners, familie en medewerkers zijn er in de week waarin het jubileum wordt gevierd diverse activiteiten zoals Tai Chi, poffertjes eten onder het genot van draaiorgelmuziek, oudhollandse spellen, beautymiddag en een feest met optreden van Dolorosa.

Op vrijdag 19 januari om 10.30 is de buurt van harte uitgenodigd voor een kopje koffie met wat lekkers. Deze ochtend kunnen buurtgenoten ook een rondleiding krijgen op verschillende afdelingen en indien mogelijk ook in een of meer appartementen. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf opgeven in de foyer (President Kennedyplein 225) of bellen naar 088-9958583. 

ViVa! Zorggroep en Woonzorglocatie Elsanta kijken met trots terug op een decennium van zorg en toewijding. En kijken uit naar een toekomst waarin de missie om een thuis te bieden aan ouderen met liefde en zorg wordt voortgezet.

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing