Voor 55+’ers: Zomer op ’t plein – Een maandagmiddag rond thema Griekenland

Door: Ab Jenema

IJMOND - Ook deze zomer organiseren Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk in het Kennemer Theater weer gezellige maandagmiddagen voor 55+'ers. Elke week kun je van 14.00 en 16.00 uur meedoen aan drie heel afwisselende activiteiten van elk ongeveer drie kwartier. Op 2 augustus staat Griekenland centraal.

Je kunt meedoen aan een workshop stenen beschilderen in Griekse sfeer met Angela Delsasso.
Dit is een activiteit in het kader van ‘Art Stones Beverwijk’, een kunstproject voor Beverwijk en Wijk aan Zee waaraan iedereen mee kan doen. Het idee is om de beschilderde stenen ergens buiten neer te leggen. Wie de steen vindt, beslist: houden of verder laten reizen.
Weliswaar niet Grieks, maar misschien toch interessant voor je, een introductielesje t’ai chi door Aleid Dekker. T'ai chi is een Chinese vorm van bewegen. T'ai chi-bewegingen worden in een vaste volgorde ontspannen en relatief langzaam uitgevoerd. Het is gezond voor lichaam en geest.
 
Isa van Klaveren en Jaap Tesselaar bespreken kort de geschiedenis van de Griekse literatuur en het land. Zelfs leuk voor wie (bijna) nooit leest! Natuurlijk geven ze je ook weer aantrekkelijke leestips. Natuurlijk zijn er ook authentieke Griekse hapjes, voor elk wat wils, ook voor vegetariërs. 

Toegang: € 7,- per middag, inclusief koffie/thee, wat lekkers en een drankje na afloop. Meer info en kaartverkoop via https://www.bibliotheekijmondnoord.nl en steeds na 13.00 uur bij de klantenservice in de bibliotheek. Telefonisch reserveren tijdens de openingsuren kan ook: 0251 – 228591.

Zomer op ’t plein 2021 werd mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing