Voor een smartlap kan je Frans wakker maken

Door: Cor Beumer

WIJK AAN ZEE - En wie is Frans? Frans Sueters is de dirigent en tevens gitarist van het Smartlappenkoor Beverwijk sinds de zomer van 2010. Muziek is zijn lust en zijn leven. Na zijn conservatoriumopleiding ging hij werken als muziektherapeut en in het onderwijs. In z’n vrije tijd drumt Frans in een popband. Hij is getrouwd en heeft twee dochters.

In het Beverwijkse Smartlappenkoor heeft Frans wat veranderingen aangebracht, o.a. kwam Anja Piels als accordeoniste het koor versterken en kwamen er nieuwe liedjes op het repertoire. De uit Alkmaar afkomstige Frans is een groot fan van smartlappen en levensliedjes, op bevlogen wijze dirigeert hij zijn koor en dat is goed te horen aan de mooie vertolkingen van nummers als “De Buurt”, “Waarom fluister ik je naam nog”, “Oude man op je accordeon” en “O Vuurtoren ouwe getrouwe”.

Het Beverwijkse Smartlappenkoor bestaat 22 jaar en treedt zo’n 10 keer per jaar op, meestal in verzorgingshuizen en op festivals en feestjes. Voor het eerst gaat het koor een Luister-en Meezingmiddag in eigen buurt organiseren en wel op zondagmiddag 22 april a.s. in café De Zon in Wijk aan Zee, aanvang 14.30 uur. Kaartinfo: telefoon 0251 227427.

Ondermeer zal het nummer “Mooi Beverwijk met je Breestraat en de Zee dichtbij” gezongen worden. In de tekst, gemaakt door twee koorleden, wordt de stad op positieve wijze beschreven. Verder staan er op het repertoire deze middag zowel heerlijke meezingers als prachtige luisterliedjes. Een goede gelegenheid om het enige Smartlappenkoor in Beverwijk eens te komen beluisteren en gezellig mee te zingen!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing