Voorbereidingen Gouden Eeuw Feest Brederode

Door: Ab Jenema

IJMOND - De voorbereidingen voor het Gouden Eeuw Huwelijksfeest Brederode op 24 en 25 augustus zijn in volle gang. Dit jaar vieren we het 10-daags Haags Huwelijk van de 16e Heer van Brederode, Johan Wolfert met Louise van Solms, waardoor hij zwager werd van de Prins van Oranje. De beheerders van de Ruïne van Brederode zijn op een onbekend hoogtepunt uit de Gouden Eeuw gestuit door het boek over Johan Wolfert van Brederode.

Zo bestond de huwelijksstoet uit maar liefst 300 historische personages: Bataven, Moren, Germanen en Romeinen. De optocht is beschreven in een pamflet uit 1638, dat op het moment vertaald wordt van het oud naar modern Frans en vandaar uit naar Engels en Nederlands. Hulp bij de Engelse en Nederlandse vertaling wordt hoog op prijs gesteld om het ruwe materiaal voor publiek beschikbaar te maken. Ook gaan we de stoet zichtbaar maken met Playmobil en zijn we o.a. op zoek naar 30 donkere poppetjes met tulband en witte paarden.

Wil je optreden voor het bruidspaar Johan Wolfert en Louise op 24/25 augustus meld je aan! Of een tekening voor hen maken en meenemen naar het feest? Heb je foto's van je eigen huwelijk op de Ruïne? Heb je nog je trouwjurk en wil je die meenemen voor de Fotoshoot? Een huwelijksaanzoek doen? Samen maken we een groot feest met vermaak en activiteiten voor jong en oud. En wie zich VIP wil voelen reserveert via hoenu.nl regio Haarlem voor Thee met Zoet en voor kinderen Limo met Cake versieren. Reserveren voor VIP-entree en aanleveren foto's kan tot en met vrijdag 16 augustus. Voor meer informatie, entreeprijzen en het programma kijk op de website ruinevanbrederode.nl. Beide dagen is de Ruïne geopend van 11.00 - 17.00 uur.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing