Voorkom seksueel overschrijdend gedrag

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Hoe voorkom je als vrijwilligersorganisatie grensoverschrijdend gedrag door vrijwilligers die met kinderen werken? Dit thema is (helaas) nog altijd actueel. Daarom organiseert Vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk een themabijeenkomst rond dit thema. 

Gelukkig zijn er lokaal verenigingen die op voortvarende wijze beleid hebben ontwikkeld op dit gebied. Voor sport-, scouting- en speeltuinverenigingen, maar ook voor andere vrijwilligersorganisaties die met kinderen werken wordt de netwerkbijeenkomst 'In Veilige Handen' georganiseerd. Sprekers op deze avond zijn de vrijwilligerscoördinatoren van voetbalvereniging R.K.V.V. DEM en scoutingvereniging Admiraal van Kinsbergen. Zij vertellen welke maatregelen binnen hun verenigingen zijn genomen zodat het daar veilig is voor kinderen om te sporten en te spelen. Er wordt uitleg gegeven over het stappenplan 'In Veilige Handen' en het aanvragen van een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers. Ook wordt besproken welke behoeften er zijn vanuit organisaties om verder met dit thema aan de slag te gaan of om hier gezamenlijk in op te trekken.

De netwerkbijeenkomst sluit aan op de landelijke campagne 'Maak Er Een Punt Van', waar Inge de Bruijn en Lobke Berkhout ambassadrice van zijn. De bijeenkomst vindt plaats in buurthuis De Schuilhoek aan de Van Bronckhorststraat 1 te Heemskerk en begint om 20:00 uur. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden bij Vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk (0251 676886 / [email protected]).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing