Voorleestalenten en Boekmaatjes in de Bibliotheek gezocht!

Door: Ab Jenema

IJMOND - Om iedereen die van lezen houdt, of die het lezen nog moet leren zo goed mogelijk te bedienen zijn er verschillende activiteiten en diensten in de Bibliotheek. Maar dit kunnen we niet alleen daar hebben we vele handen bij nodig. Werk je graag met mensen, hou je van lezen en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk?  Dan zoeken wij jou!

BoekMaatje
Als onze lezer niet naar de boeken kan komen, komen de boeken naar de lezer!  Een Boekmaatje is een enthousiaste vrijwilliger die met boeken één keer per drie weken een bezoek brengt aan mensen die niet zo mobiel zijn. Tijdens dit huisbezoek zorg je voor een ontspannen en gezellige sfeer.  Dit kunnen ouderen zijn, maar ook jongeren die vanwege een handicap of chronische ziekte minder mobiel zijn.

Met het project Boekmaatje krijgen mensen een passende selectie boeken of tijdschriften aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger. Het kost jou maximaal 3 uur per 3 weken en je bezorgt maximaal leesplezier voor onze thuislezers!

Voorleestalenten
Hoe fijn was het vroeger om ademloos te luisteren terwijl je werd voorgelezen. Bijna allemaal hebben we mooie herinneringen aan het voorlezen. Lekker tegen je vader of oma aankruipen. Of achterover in je schoolbankje hangen luisterend naar de juf of meester en avonturen meebeleven. Of je nu een mooi verhaal voorleest of samen met een groepje kinderen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Wil je deze fijne herinneringen doorgeven? Kom dan voorlezen in de bibliotheek!

In de bibliotheek IJmuiden én Velserbroek wordt er wekelijks voorgelezen aan kinderen. Zo is er Boekenpret (0 - 3 jaar) waar kleine kinderen spelenderwijs in aanraking komen met boekjes of bij de Voorleesfeesten (4 - 6 jaar) en Verhaalkabaal (7+) waar kinderen op een zitzak kruipen en zich laten zich meevoeren in de wondere wereld van verhalen. Aansluitend aan de activiteit is er nog een leuke activiteit in het thema van het boek en ga je samen met de kinderen op zoek naar boeken in de bieb. Voor deze activiteiten zijn wij dringend op zoek naar extra (creatieve) voorleestalenten om ons gezellige voorleesteam te versterken!

Vrijwilligerswerk in de Bibliotheek heeft tal van voordelen: je ontmoet veel mensen en blijft op de hoogte van de ins en outs op het gebied van boeken, luisterboeken, tijdschriften en films.   Mail naar Jet Winkel, vrijwilligers coördinator, voor meer informatie:  [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing