Voorleeswedstrijd bij Bibliotheek IJmond Noord

Door: Ab Jenema

IJMOND - De voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd voor de regio IJmond Noord vond begin februari plaats bij Bibliotheek IJmond Noord. Vanwege Covid-19 werd die dit jaar digitaal gehouden in plaats van dat er in het bijzijn van familie en vrienden werd voorgelezen. Negen voorleeskampioenen uit groep 7 en 8 van scholen uit Heemskerk, Beverwijk en Uitgeest stuurden een voorleesfilmpje in en strijden nu om de titel voorleeskampioen van de regio IJmond Noord.

Er werd volop voorgelezen uit onder meer Koning van Katoren, Joris en de geheimzinnige toverdraak en Het leven van een allerbeste vriend. Ook al ging het voorlezen dit jaar wel heel anders dan in voorgaande jaren, er werden evengoed erg leuke filmpjes ingestuurd. De beste voorlezer van IJmond Noord is dit jaar Rive van den Akker. Zij zit op bassischool de Anne Frank in Heemskerk.

Ze las voor uit het boek Tovertante Archibalda van Thea Dubelaar. Rive mag nu door naar de volgende ronde om te strijden voor de uiteindelijke titel Nationale Voorleeskampioen. Een hele knappe prestatie! Wij wensen Rive ontzettend veel succes!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing