Voorlezen is een feestje in de Bieb

Door: Ab Jenema


 

IJMOND - Verhaalkabaal, Voorleesfeest en Boekstartpret gaan weer van start in Bibliotheek Velsen. Voorlezen is van wezenlijk belang bij de taalontwikkeling van kinderen, blijkt uit diverse onderzoeken. In de drukke agenda van de meeste mensen wil het er nog wel eens bij in schieten om hier tijd voor te maken. Hier kan de bibliotheek in ondersteunen en het leesplezier te bevorderen.

 

De Bibliotheek ondersteunt het voorlezen aan de allerkleinsten helemaal. Ouders van baby’s ontvangen via de gemeente en het consultatiebureau een bon voor een gratis lidmaatschap. Bij inschrijving krijgen de ouders ook het BoekStartkoffertje cadeau. In dit koffertje zitten twee  boekjes om direct voor te lezen. Naast een gratis abonnement en het BoekStartkoffertje organiseert Bibliotheek Velsen ook de voorleesactiviteit BoekStartPret voor de allerkleinsten (0 tot 3 jaar). Tijdens dit uurtje wordt een verhaal voorgelezen en kunnen ouders direct advies krijgen over voorlezen aan de jongste lezertjes. De eerstvolgende BoekStartPret in IJmuiden is vrijdag 28 september om 10.00 uur. In Velserbroek is dit op vrijdag 12 oktober.

 

Behalve dat voorlezen goed is voor de taalontwikkeling is het ook ontzettend leuk! Kinderen gaan op reis in hun fantasie met als leidraad het voorgelezen verhaal. Tijdens de Voorleesfeesten

(3-6 jaar) en Verhaalkabaal (7+) gaan we nog iets verder met de beleving van het verhaal, door er een activiteit aan vast te plakken in het thema van het boek. Dit is iets creatiefs in de vorm van een knutselopdracht, een rollenspel, een voordracht, een speurtocht enz. Allemaal gericht op het spelen met taal en taalbegrip en het vergroten van  leesplezier.

 

Op maandagmiddag 15:30 uur start op 17 september het  Verhaalkabaal (7+) in de bibliotheek van IJmuiden. Op woensdag 26 september is de aftrap van het voorleesfeest  om 14:30 uur in IJmuiden en de week erop in de vestiging van Velserbroek.

 

Meer informatie hierover is te vinden op www.bibliotheekvelsen.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing