Voorlichting duurzaamheidslening

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Op 20 juni heeft de gemeenteraad van Beverwijk besloten de aanschaf van zonnepanelen voor iedereen mogelijk te maken, door middel van de Duurzaamheidslening van SVn. Iedereen die eigenaar is van een woning in Beverwijk, die zelf het geld niet beschikbaar heeft, kan met behulp van deze Duurzaamheidslening toch zonnepenalen aanschaffen.  Met de terugverdientijd van zonnepanelen heb je een rendement van circa 10% en betaal je circa 2,3% rente op je lening.

Met de Duurzaamheidslening kunnen woningeigenaren tegen een zeer lage rente geld lenen om zonnepanelen te plaatsen. De lening bedraagt minimaal €2.500,- en maximaal €7.500,-. Door de zonnepanelen daalt de energierekening en draagt u bij aan een beter milieu. De Duurzaamheidslening heeft een gunstige rentekorting van 3% op de 10 jaar vaste commerciële rente van SVn. Deze lening mag altijd en kosteloos sneller worden afgelost. Het geld komt daarmee namelijk weer vrij voor nieuwe duurzaamheidsleningen. De gemeente Beverwijk stelt de Duurzaamheidslening beschikbaar vanaf 15 juli 2013 tot en met 15 januari 2014 en kan in totaal aan 50 woningeigenaren worden verstrekt. Wees er dus snel bij, want op is op!

Haydar Erol, de verantwoordelijke wethouder voor o.a. milieuzaken: “De IJmond biedt enorme potentie op het gebied van duurzaam leven en ondernemen. Steeds meer inwoners kiezen voor het opwekken van eigen energie via zonnepanelen. Voor gemeenten ligt daar een mooie uitdaging de komende jaren: zoveel mogelijk kansen aangrijpen en de successen uitdragen. De Duurzaamheidslening is daar een goed voorbeeld van, omdat inwoners van Beverwijk hierdoor een financieel steuntje in de rug krijgen om toch te kiezen voor zonnepanelen.”

Omdat er veel bij een Duurzaamheidslening komt kijken organiseert Route du Soleil samen met gemeente Beverwijk op maandag 1 juli 2013 een informatiebijeenkomst. Inwoners van Beverwijk kunnen in het gemeentehuis terecht met al hun vragen over de Duurzaamheidslening en over de prijzen, installatie en subsidiemogelijkheden van zonnepanelen. Tijdens de bijeenkomst staat er een complete opstelling tentoongesteld bestaande uit een zonnepaneel, omvormers en dakbevestigingssystemen. De informatiebijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

De Duurzaamheidslening is ook te verkrijgen via andere aanbieders van zonnepanelen en is dus niet alleen beschikbaar via Route du Soleil. Aanbieders van zonnepanelen die mee willen helpen de Duurzaamheidslening te promoten, kunnen een e-mail sturen naar [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing