Voorlichting over gevaren "dode hoek"

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Op 2, 3 en 4 april 2012 krijgen kinderen van Beverwijkse basisscholen voorlichting over de dode hoek. De gemeente Beverwijk vindt verkeersveiligheid van groot belang. Eén van de grote boosdoeners in het verkeer, specifiek voor voetgangers en fietsers, is de dode hoek. De gemeente en Post Verkeerseducatie hebben daarom de handen ineen geslagen om leerlingen uit de groepen 7 en 8 hierover voor te lichten.

Onder de vakkundige leiding van Post Verkeerseducatie, leren de kinderen wat een dode hoek nu precies is en waar ze op moeten letten. Het project is mogelijk gemaakt door subsidie verstrekt door de Provincie Noord Holland.

Het project bevat een theoretisch deel wat door de docent van de basisschool wordt gegeven. Daarnaast is er een praktijkgedeelte door Verkeerseducatie Post. De kinderen nemen hierbij zelf plaats op de bestuurdersstoel van een vrachtwagen. Hierdoor ervaren de kinderen zelf hoe gevaarlijk het is om vlak voor, naast of achter de vrachtwagen te rijden. Het praktijkdeel vindt plaats op het parkeerterrein aan de Hoflanderweg tegenover Sporthal de Walvis.

Gelijktijdig met de dode hoekinstructie kunnen de kinderen meedoen aan het fietsvaardigheidstraject ‘Fiets Seef’. Voor dit onderdeel zet de verkeersschool een traject uit, zodat de kinderen onder begeleiding van enkele ouders het parcours fietsend afleggen. De gemeente Beverwijk hoopt dat de kinderen bewust worden van de gevaren van de dode hoek, waardoor ongelukken in de toekomst worden voorkomen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing