Voorlichting over inbraakpreventie

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - In het kader van het Donkere Dagen Offensief van de politie en de prioriteit Veilig Wonen in het uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid van de gemeente organiseren beide partijen een reeks voorlichtingsbijeenkomsten voor bewoners van Beverwijk en Heemskerk over het voorkomen van inbraak in de woning. 

De eerste twee avonden zijn inmiddels geweest, maar er zijn nog twee mogelijkheden om te komen: op woensdag 9 december in Heemskerk en donderdag 10 december in Beverwijk. De avonden worden verzorgd door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Aanwezig is ook ex-inbreker Mo (bekend van de AD Misdaadmeter).

De avonden zijn vooral gericht op het tegengaan van woninginbraken, waarbij centraal staat wat de bewoners zelf kunnen doen. Aansluitend op de bijeenkomsten wordt in december de veiligheidskrant huis aan huis verspreid met informatie en tips over veilig wonen. De voorlichtingsbijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor alle inwoners van Beverwijk en Heemskerk.

Data en locaties:
Woensdag 9 december 2015, 19:30 - 21:30 uur
Gemeentehuis Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 1, Heemskerk

Donderdag 10 december 2015, 19:30 - 21:30 uur
Basisschool De Zeester, Pieter Cheeuwenlaan 6, Beverwijk (Broekpolder)

Donkere dagen
Gedurende de wintermaanden, als het vroeg donker is, wordt er over het algemeen meer ingebroken. Om bewoners bewust te maken voert de politie al jaren een voorlichtingscampagne onder de noemer Donkere Dagen Offensief. Het blijkt dat inbrekers vooral in de vroege avond toeslaan, omdat gemakkelijk te zien is waar niemand thuis is.

De inbraakcijfers van oktober en november 2015 laten voor zowel Beverwijk als Heemskerk een duidelijke stijging van het aantal woninginbraken zien. Voor Beverwijk is dit 29% (absoluut +4 inbraken) en Heemskerk 138% (absoluut +22 inbraken).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing