Voorrangsregeling wordt niet aangepast

Door: Bos Media Services

De voorrangssituatie op de kruising Laan van Archeologie / Johanna van Woudelaan behoeft volgens het college van B&W geen aanpassing.

BEVERWIJK - Er is geen aanleiding om de voorrangsregeling op de kruising Laan van Archeologie / Johanna van Woudelaan opnieuw te beoordelen. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten aan de fractie van Gemeentebelangen. Er hebben zich op de kruising geen ernstige aanrijdingen voorgedaan die aanleiding geven om de situatie te herzien.

Gemeentebelangen sprak onlangs in een brief haar zorgen uit over de verwarrende voorrangssituatie op de kruising. De twee wegen zijn op deze kruising gelijkwaardig, hetgeen inhoudt dat verkeer van rechts altijd voorrang heeft. Een uitzondering hierop vormt het fietspad dat naar de fietstunnel bij de Belgiƫlaan loopt. Dit pad is voor fietsverkeer in twee richtingen en heeft voorrang op al het andere verkeer. Deze voorrangsregeling geldt echter niet voor het vrijliggende fietspad langs de Laan van Archeologie. Fietsers die daar rijden moeten gewoon voorrang verlenen aan het verkeer uit de Johanna van Woudelaan. De vragen van Gemeentebelangen over de voorrangssituatie houdt verband met andere vragen over de verkeersveiligheid rond scholen. Het college heeft daarop geantwoord dat dit aspect wordt meegenomen in het Integraal Veiligheidsplan, dat momenteel wordt opgesteld. Over de parkeerproblematiek rond scholen laat het college weten dat recent een onderzoek is gestart naar het parkeergedrag van ouders die hun kinderen brengen naar en ophalen van de scholen in de wijk Broekpolder. Met de resultaten van dit onderzoek is het de intentie va nde scholen om de parkeer- en verkeersproblematiek rondom de scholen breed onder de aandacht te brengen van zowel de scholen, de ouders, de omwonenden als de politie.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing