Voorstel: DRIP's inzetten bij wegwerkzaamheden

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De raadsfractie van Gemeentebelangen maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van de stad tijdens de wegwerkzaamheden die worden uitgevoerd. Hoewel wethouder Jaqueline Dorenbos-de Hen tijdens een commissievergadering op 5 maart 2015 heeft toegezegd dat de werkzaamheden zo op elkaar worden afgestemd dat Beverwijk bereikbaar blijft, constateert Gemeentebelangen dat er desondanks problemen ontstaan. 

De fractie stelt voor om gebruik te maken van panelen met dynamische route-informatie, zogenoemde DRIP's. Fractievoorzitter Carli Bilars-Don schrijft aan het college: "Tijdens een informeel gesprek met wethouder De Rudder heeft ons steunfractielid Marco Backer voorgesteld om het verkeer te sturen door middel van DRIP's. Met behulp van reistijden die op deze DRIP's worden getoond zal het verkeer zich beter verdelen over de wegen, waardoor vertragingen zullen afnemen. Is dit idee ooit afgewogen om in te zetten? Zo nee, waarom niet?"

Over enige tijd zal ook de Parallelweg moeten worden afgesloten, daar worden rioleringswerkzaamheden uitgevoerd. Gemeentebelangen dringt erop aan om dan alsnog gebruik te maken van DRIP's om Beverwijk bereikbaar te houden. Men wijst tevens op de voordelen die een dergelijk systeem zou bieden bij afsluitingen van de Velsertunnel, bijvoorbeeld na een ongeval. Het verkeer komt er nu meestal veel te laat achter dat de tunnel niet beschikbaar is, een DRIP op een strategische locatie in de stad zou dit kunnen ondervangen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing