Voorstelling 'Terugkeer van de kanaalgraver'

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op zondag 15 november 2015 wordt in de Grote Kerk de theatervoorstelling 'De terugkeer van de kanaalgraver' gespeeld. Deze voorstelling met muziek, spel en beeld maakt deel uit van het project 'Graven naar het verleden van het Noordzeekanaal' van Pauline van Vliet en de Stichting KIST. 

Pauline van Vliet is een Castricumse filmmaakster die in 2013 met haar film 'Soldaat onder het zand' het verhaal vertelde van de Slag bij Castricum, nu ruim 200 jaar geleden. Op dit moment houdt Pauline zich vooral bezig met de geschiedenis van het Noordzeekanaal. Via educatieve projecten en vertelbijeenkomsten aan beide kanten van het kanaal verzamelt ze informatie en verhalen. Verhalen over het graven van het Noordzeekanaal, het ontstaan van de vissershaven, de komst van industrie en de verbreding van het kanaal in de jaren zestig van de vorige eeuw, waarvoor een deel van het oude Velsen moest wijken.

De opgetekende verhalen zal zij verwerken in haar filmdocumentaire over het kanaal. Ook de toekomst en de aanleg van het nieuwe, grotere sluizencomplex komen dan aan de orde. De theatervoorstelling 'De terugkeer van de kanaalgraver' vormt de opmaat naar de uiteindelijke filmdocumentaire, die naar alle waarschijnlijkheid in 2016 uit zal komen. Naast het verhaal over de kanaalgravers zal er in het kader van het 'Open Podium' deze middag ook een muzikaal optreden zijn van Serge Héman (gitaar), Olga Veira (vibrafoon) en Paul Jurriens (dwarsfluit). Dit gelegenheidstrio zal muziek spelen van Bach en Satie.

De voorstelling begint om 16:00 uur. De Grote Kerk is gevestigd aan de Kerkstraat 37a.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing