Vooruitblik seizoen Ruïne van Brederode 2018

Door: Ab Jenema

IJMOND - Het laatste historische weekend op de Ruïne van Brederode was voor veel mensen bijzonder waardevol. Voor het Stamboomweekend, een wens van vrijwilligster en Brederode-nazaat Willemijn Vriesekoop, waren onder meer speciaal Brederode-afstammelingen uit Amerika gekomen, die verschillende Brederode-nazaten hebben kunnen ontmoeten.

Veel bezoekers waren nieuwsgierig naar het stamboomonderzoek en hun eigen stamboom, waarmee expert Rob Hubert als de historische klerk 'Jan van der Leyden' hen graag hielp. In de Donjon brandde een behaaglijk vuur en ontstond er een geanimeerd samenzijn. Wethouder Robert te Beest was aanwezig voor de formele afsluiting van het seizoen en sprak zijn grote waardering uit voor wat er het afgelopen jaar gerealiseerd is samen met de vrijwilligers en de nieuwe beheerders, Rob Kortekaas en Angelique Schipper, die voor dit weekend in de huid waren gekropen van de beroemdste en machtigste heer Johan Wolfert van Brederode en zijn vrouw Anna Johanne Nassau-Siegen.

Het bestuur van Stichting Heerlijkheid-Brederode blikte daarop vooruit naar het nieuwe jaar met een bijzonder verzoek aan Folkert en Isabelle van Brederode. Hun vader en schoonvader Emil van Brederode is de oprichter van Open Monumentendag en heeft zich ingezet voor het erfgoed in Nederland. In de Donjon van de Ruïne zal Emil van Brederode een eervolle plek gaan krijgen en op Open Monumentendag zal extra aandacht aan hem besteed worden. De Ruïne is gesloten van 1 november tot 1 maart in verband met de overwintering van vleermuizen.

De beheerders gaan aan de slag met de plannen voor volgend jaar. Heeft u vragen of ideeën, er is ook ruimte voor kinderfeestjes en uw eigen (bruilofts)feest, dan kunt u altijd met hen contact opnemen. Kijk op www.ruinevanbrederode.nl. Het stamboomonderzoek van Rob Hubert staat op www.huisbrederode.nl.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing