Vredesboom in Beverwijk

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Op zaterdag 16 november a.s. om 12.00 uur zal  burgemeester M.E, Smit, Mayor for Peace,  een vredesboom onthullen. Deze vredesboom is bedoeld als symbool  voor vrede, voor een nucleair vrije wereld en voor het leven op aarde.

De boom met plaquette staat op de Breestraat ter hoogte van C&A op de plek waar 10 jaar lang een stiltekring plaatsvond tijdens het Internationaal Decennium voor een cultuur voor Vrede en Geweldloosheid.

Op verzoek van Vrouwen voor Vrede IJmond hebben burgemeesters in de IJmond zich in 2008 aangesloten bij de wereldwijde organisatie van Mayors for Peace.  Mayors for Peace werd in 1982 opgericht tijdens een speciale VN Zitting over Ontwapening door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki met als doel een nucleair vrije wereld te bereiken in 2020. Inmiddels zijn er wereldwijd  7.847 burgemeesters lid van Mayors for Peace waarvan  152 in Nederland.

Vrouwen voor Vrede IJmond is sinds 1982 actief.  Het plan om kruisraketten te plaatsen bracht hen op de been. Sinds die tijd vragen de vrouwen  op diverse manieren aandacht voor ontwapening en geweldloze conflictoplossingen.

Rondom de onthulling van de vredesboom, op deze Internationale dag voor Verdraagzaamheid, wordt een gedicht voorgedragen en is er muziek van Piet Hein Eikel samen met Loes Meerdink en Carla Seelemeijer.  De bijeenkomst wordt afgesloten met een stiltekring waarin we 10 minuten stilstaan bij de Vrede en Verdraagzaamheid.

Iedereen is van harte welkom!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing