Vrienden van Wijk aan Zee hebben nieuwe troef voor Beverwijk

Door: Ab Jenema

IJMOND - De Vrienden van Wijk aan Zee hebben een nieuwe troef voor de kortebaan van Beverwijk op donderdag 10 augustus. De enthousiaste liefhebbers hopen dat hun Wonnightstand hoge ogen gaat gooien. Tijdens zijn eerste starts heeft de ruin alvast zijn potentie laten zien. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Wonnightstand is de opvolger van Cato van Egmont, die vorig jaar verrassend als tweede eindigde op de Breestraat. De nieuwe troef uit de stal van Caroline Aalbers heeft vooralsnog aan drie kortebanen deelgenomen. In Zwanenburg eindigde hij als vierde, in Egmond aan den Hoef was hij vijfde, terwijl hij bij zijn debuut in Venhuizen in de tweede omloop werd uitgeschakeld.

De ruin lijkt het kortebanen gemakkelijk te doen. Hij start snel, toont onderweg veel ‘speed’ en maakt niet snel een galoppade. Het is de optimale basis voor een goede kortebaner. Wat zou het mooi zijn voor de Vrienden van Wijk aan Zee als hij uitgerekend op hun thuisbaan weet te pieken.

Mogelijk dat de winnaar van de kortebaan van vorig jaar ook aanwezig is op 10 augustus. Dutch Buitenzorg van Stal Assendelft won vorig jaar als grote outsider de kortebaan van Nootdorp en zegevierde vervolgens ook twee dagen later in Beverwijk. Het was een bijzondere dubbelslag voor de pupil uit de stal van Frans van der Blonk. De ruin is het nieuwe seizoen goed begonnen. Hij won de seizoensouverture op de thuisbaan in Assendelft en werd vervolgens ook tweede in Wognum.

Breestraat op de schop

Op dit moment ligt de Breestraat nog op de schop. Dankzij goede afspraken met de gemeente vormt deze renovatie echter geen probleem voor de kortebaan. Het zicht is ten opzichte van voorgaande jaren zelfs verbeterd, omdat de bomen langs de baan zijn verdwenen. Wie niet vooraan bij het hek staat, kan de koers goed volgen dankzij twee grote schermen die aan beide zijden van de baan staan opgesteld.

De Beverwijkse Harddraverijstichting Prins Bernhard kan het evenement organiseren met dank aan succesvolle sponsorwerving. Het bestuur heeft twee hoofdsponsors, diverse subsponsors , paardsponsors, adverteerders en vele Vrienden die hun bijdrage leveren.

De NDR verricht, na inschrijving, de loting voor de kortebaan in Beverwijk op dinsdag 8 augustus. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl
. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video’s te vinden. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Beverwijk met deskundig onderbouwde tips.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing