Vrijdag finale van Voice of our Town 2012

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Zangdocent Anna Kramer van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk werkt sinds drie maanden met de vijf finalisten aan de nummers die ze aanstaande vrijdagavond tijdens de finale van The Voice of our Town 2012 zullen zingen. Wie zal de uiteindelijke winnaar worden? Job Uitgeest met zijn fluwelen stem die als enige jongen is overgebleven? Hij heeft de moeders al voor zich ingenomen. Of Evelien Brethouwer, met 26 jaar de oudste en meest ervaren deelnemer? Ze heeft nummers uitgezocht die ze echt aan kan. Of de ietwat brutale 15 jarige Pien? Zij staat als een ware popster op het podium en zingt met veel lef een lied van Adèle. Talitha Tuijn houdt van musicals en heeft daar ook de juiste stem voor. Of wordt het last but not least Sarah Wissenburg die door haar zus Merel op gitaar begeleid wordt? Samen ademen ze de blues. Het is moeilijk in te schatten.

“Ik weet zeker dat ze allemaal heel goed zijn” zegt Anna Kramer, “Iedereen maakt een kans”. In de korte tijd die ze voor hun voorbereidingen hebben gehad, hebben ze hard gewerkt. Anna Kramer coachte hen wekelijks en gaf veel nuttige tips, maar dan moet de finalist daar zelf thuis nog mee aan de slag. De jury bestaat vrijdag uit Raimond Bos van Radio Beverwijk, Debora Vollebregt, directeur van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en zelf professioneel violist en Ard Aleman, gitarist en sinds jaren arrangeur en bandcoach. Zij krijgen het vrijdag niet makkelijk.

De vijf finalisten hebben onlangs in de opnamestudio van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk in één dag hun nummers op CD ingezongen. Deze zal vrijdag te koop zijn en gesigneerd worden door de finalisten.  “Ik ben echt verbaasd hoeveel zangtalent Beverwijk heeft”. En daarmee doelt zangdocent Anna Kramer en initiatiefnemer van The Voice of our Town 2012 niet alleen op de finalisten. Zij nodigt iedereen uit om in haar zangklassen dit talent verder te ontwikkelen. Want zoals een artikel in de Frankfurter Algemeine aangeeft: “Als je zingt, blijf je gezond.” De finale van The Voice of our Town 2012 is op vrijdag 17 februari 21.00 uur in de kleine zaal van het Kennemer Theater. Kaarten kosten € 6 en kunnen bij het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, [email protected] of 0251-227673 worden besteld.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing