Vrijdagmiddagconcert 6 augustus 2021 in de dorpskerk Heemskerk

Door: Ab Jenema

HEEMSKERK- Kerkplein 1. Op  vrijdagmiddag  6 augustus 2021   geeft de vaste organiste Anja van der Ploeg op het prachtige historische Knipscheer-orgel  een orgelconcert. Op het programma staan  werken van J.P.Sweelinck, D.Buxtehude, D.Scarlatti ( Sonate ), J.S.Bach ( Partita) , G.F.Händel ( Arrival of the Queen of Sheba ). Het concert zal  2x plaatvinden : om 14.00 uur en om 15.30 uur  en duurt ruim een half uur vanwege  de beperkt aantal zitplaatsten. 

Anja van der Ploeg  is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor orgel, piano en kerkmuziek. In verschillende kerken en plaatsen( o.a.Heemskerk(Dorpskerk en Morgensterkerk, Wijk aan Zee ( St.Odulphuskerk),IJmuiden, Lisse ) is zij  werkzaam  en als uitvoerend musicus geeft zij regelmatig concerten, solistisch of tesamen met solisten, zowel instrumentaal als vocaal, ook in het buitenland .Ze geeft  zelf leiding aan verschillende koren  en aan ad hoc ensembles zoals   Het Vocaal Ensemble Musica Sacra waarmee ze regelmatig Passie-concerten geeft. Ook is zij als docente orgel werkzaam bij het Cultuurhuis Heemskerk en bij de Muziekschool Hart in Haarlem en als pianodocente bij de Bollenstreekmuziekschool te Lisse.

Als  u geen corona gerelateerde klachten heeft bent u  van harte uitgenodigd het concert bij te wonen. Bij al onze concerten volgen we de meeste actuele richtlijnen van het RIVM .

Vanwege de gemaakte onkosten zal  een bescheiden toegangsprijs worden gevraagd van € 3,00.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing