Vrijdagmiddagconcert met de fluitiste Rieneke Weber in de Dorpkerk Heemskerk

Door: Ab Jenema

HEEMSKERK - Op  vrijdagmiddag  20 augustus 2021  geeft de vaste organiste Anja van der Ploeg op het prachtige historische Knipscheer-orgel  en vleugel  een  vrijdagmiddagconcert  waaraan de professionele fluitiste Rieneke Weber  haar medewerking zal verlenen. Op het programma staan  werken van J.P.Sweelinck, J.S.Bach  ( oa delen uit een Suite ), Chr.W.von Gluck , G.Fauré ( Sicilienne ) Cl.Debussy (La fille aux cheveux du lin). Het concert zal  2x plaatvinden : om 14.00 uur en om 15.30 uur  en duurt ruim een half uur vanwege  de beperkt aantal zitplaatsten. 

De fluitiste Rieneke Weber, studeerde dwarsfluit bij Eugénie van der Grinten aan het Alkmaars Conservatorium. Daarna volgde zij lessen bij Abbie de Quant en vervolgde haarstudie aan het Rotterdams Conservatorium bij Jacques Zoon,toen eerste fluitist van het Concertgebouworkest. Ze was verbonden aan het Bachorkest van de Westerkerk in Amsterdam.Dit orkest , bestaande uit beroepsmusici, speelde tientallen jaren een groot aantal Cantates en Passies. Als dwarsfluitdocente is zij verbonden aan de muziekschool Jaap Prinsen in Bloemendaal. Al vanaf het begin van haar studie is zij lid van het Aiolus Fluitkwartet . Verder is zij verbonden aan het dubbel blaaskwintet “ Nieuwe Maten” o.l.v. Herman  Draaisma.

Anja van der Ploeg  is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor orgel, piano en kerkmuziek. In verschillende kerken en plaatsen( o.a.Heemskerk(Dorpskerk en Morgensterkerk, Wijk aan Zee ( St.Odulphuskerk), Lisse ) is zij  werkzaam  en als uitvoerend musicus geeft zij regelmatig concerten, solistisch of tesamen met solisten, zowel instrumentaal als vocaal, ook in het buitenland .Ze geeft  zelf leiding aan verschillende koren  en aan ad hoc ensembles zoals   Het Vocaal Ensemble Musica Sacra waarmee ze regelmatig Passie-concerten geeft.

Als  u geen corona gerelateerde klachten heeft bent u  van harte uitgenodigd het concert bij te wonen. Bij al onze concerten volgen we de meeste actuele richtlijnen van het RIVM .

Vanwege de gemaakte onkosten zal  een bescheiden toegangsprijs worden gevraagd van € 3,00.

Kerkplein 1.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing