Vrijwilligers gezocht voor EHBO lessen op basisscholen

Door: Jan Pronk

IJMOND - Een ongeluk zit in een klein hoekje. Op dat soort momenten is het fijn als ook kinderen weten hoe zij zichzelf en anderen kunnen helpen. Het Rode Kruis leert mensen te handelen in geval van nood en wil de hulpbereidheid in de samenleving vergroten.

In de praktijk blijkt dat kinderen kunnen helpen bij een ongeval, al is het maar door 112 te bellen. Daarom biedt het Rode Kruis gastlessen aan voor basisscholen. Zo leren kinderen al vroeg wat ze kunnen doen, zodat ze minder snel in paniek raken, om hulp durven te vragen en gaan helpen. Rode Kruis IJmond is voor het verzorgen van deze lessen nog op zoek naar een paar vrijwilligers.
De lessen worden gegeven aan groep 6,7 en 8 van de basisschool en duren 2 uur. Als vrijwilliger leer je de kinderen de vier stappen van EHBO, 112 bellen, bewusteloosheid, huidwonden en bloedingen.
Ben jij in het bezit van een EHBO diploma of ben je bereid een korte cursus te volgen? Heb je ervaring in het onderwijs of wil je dit graag opdoen? Dan hoort Rode Kruis IJmond graag van je. Voor meer informatie kun je terecht op de site www.rodekruis.nl/ijmond of bij Rianne van der Meijs (coördinator EHBO op de basisschool) via [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing