Vrijwilligers van Kringloopwinkel De Groene Ezel bezoeken school in Oeganda.

Door: Ab Jenema

HEEMSKERK - In 2018 bestond Kringloopwinkel De Groene Ezel 25 jaar. In het kader van dit jubileum is besloten Stichting Stop Poverty extra te steunen door extra geld te doneren voor de bouw van een kleuterschool in het Jinjadistrict in Oeganda. In dit gedeelte van Oeganda heerst nog veel armoede en veel kinderen hebben niet de mogelijkheid onderwijs te volgen en zich verder te ontwikkelen. Stop Poverty biedt met deze school onderwijs aan voor de allerarmsten. Op het terrein van de school wordt ook een moestuin aangelegd. Het is de bedoeling dat de school op den duur grotendeels zelfvoorzienend wordt door de verkoop van door de kinderen gekweekte groenten.

Verder zijn er zonnepanelen geplaatst voor de stroom en heeft men een waterreservoir waarin regenwater wordt opgevangen. Het project van de kleuterschool is geheel door de kringloopwinkel gefinancierd vanaf de fundering tot en met de oplevering van de school. Aangezien 2018 het jubileumjaar was, is besloten enkele vrijwilligers van De Groene Ezelnaar Oeganda te laten reizen, om met eigen ogen te kunnen zien wat er is gerealiseerd.

24 Januari is het zover en vertrekken 4 leden naar Oeganda voor de opening van de school. (Het schooljaar loopt daar namelijk van januari tot december).

Voor deze reis is door De Groene Ezel kinderkleding en schoolmateriaal ingezameld dat ter plekke zal worden aangeboden. Tijdens de reis wordt door deze vrijwilligers een fotoreportage gemaakt om de thuisblijvers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Meer informatie over dit project kunt u lezen op de website van Stop Poverty:

https://stop-poverty.org/kleuterschool/bouw-kleuterschool-oeganda-30-kinderen-niet-naar-school/

 

Ook in 2019 worden weer diverse goede doelen door Kringloopwinkel De Groene Ezel gesteund.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing