Vrouwen voeren de lijst aan bij D66

Door: Jan Pronk

Foto met dank aan Merel Wissenburg

BEVERWIJK - Een groep met veel nieuw talent en enkele vertrouwde gezichten vult de lijst van D66 Beverwijk. De lijsttrekker en huidig wethouder Brigitte van den Berg maakte eerder haar kandidatuur bekend. Plekken 2 t/m 21 van de lijst worden gevuld met Beverwijkers en Wijk aan Zeeërs van alle leeftijden met uiteenlopende expertises. Opvallend is dat de top 4 bestaat uit 3 vrouwen.

Op de nieuwe website d66.nl/beverwijk/ van D66 Beverwijk stellen alle kandidaten zich voor en lees je het verkiezingsprogramma.

Schooldirecteur
Nummer 2 op de lijst is nieuwkomer Annemieke Raad (52). Zij is momenteel directeur van een basisschool in Amsterdam-Oost en was eerder adjunct-directeur van de Broekpolderse basisschool Panta Rhei. Zij wil zich inzetten voor meer kansengelijkheid voor kinderen en volwassenen in Beverwijk. "Het moet niet uitmaken waar je wieg heeft gestaan. Iedereen verdient een passende woning, onderwijs dat uitzicht geeft op een baan met fatsoenlijk salaris en toegang tot sport en cultuur. Ik ga me daar in de gemeenteraad hard voor maken".

Gouden kracht
Op 3 vinden we vertrouwd gezicht en voormalig voorzitter van de dorpsraad in Wijk aan Zee, Peter Weel (73). Hij toonde zich de afgelopen acht jaar een gouden kracht voor de D66-fractie. Als dossiervreter en scherp raadslid stelde hij duidelijke kaders in de gemeenteraad voor o.a. Sportpark Adrichem, het zwembad en nieuwe contracten voor de strandhuisjes. Ook diende hij stevige moties in over o.a. de luchtkwaliteit in Wijk aan Zee en de Broekpolder (ivm A8-A9). Ook vroeg hij per motie om een openbaar toilet in de Breestraat. In de huidige fractie vervult Weel de rol van fractievoorzitter, nadat Jacqueline Makbouli aangekondigde in maart afscheid te nemen van de lokale politiek. Peter: “De komende vier jaar wil ik me in de gemeenteraad extra hard gaan maken voor ondernemers. Ik ben trots op onze bedrijvige stad, ik wil dat Beverwijk nog aantrekkelijker wordt om je bedrijf te vestigen en ik wil dat de gemeente ondernemers ondersteunt om te verduurzamen.”

Nieuw talent
Op nummer 4 en 5 staan Joy Half en Abdullah Çoban. beiden nieuwe namen voor de partij. Joy Half (24) geeft als docent de vakken Economie en Mens & Maatschappij. “Ik heb me bij D66 aangesloten omdat zij aandacht hebben voor actief burgerschap. In Beverwijk zorgde D66 ervoor dat elk basisschoolkind in groep 7 op bezoek komt op het stadhuis. Via een spel maken de kinderen kennis met de lokale democratie. Het is zó belangrijk dat je van jongs af aan leert over je rol in de maatschappij. Abdullah Çoban (46) is één van de twee kandidaten woonachtig in de Broekpolder. Hij wil zich als ervaringsdeskundige graag inzetten voor meer baanzekerheid en goede begeleiding naar werk. “Ik wil bijvoorbeeld zorgen voor een betere toegang tot onderwijs voor volwassenen, om het mogelijk te maken een leven lang te leren.”
Meer Wijk aan Zeeërs
Traditiegetrouw is Wijk aan Zee goed vertegenwoordigd op de kieslijst van D66 Beverwijk. Naast de eerder genoemde Peter Weel, vinden we op plek 6 en 7 Bjorn Bouwmeester en Carline de Boer. Beiden relatief nieuwe bewoners van het kustdorp. Bjorn: “Ik vind Wijk aan Zee een heerlijk sociaal dorp en ik zie veel creatieve bewoners die initiatief nemen. Laten we kleinschalige woningbouw in het dorp mogelijk maken, om de voorzieningen te behouden!” Carline: "Mijn roots liggen in Zaanstad, waardoor ik gewend ben om in een bedrijvig gebied te wonen. Voor Wijk aan Zee wil ik me inzetten voor een fijn dorp waar we gezond kunnen wonen naast een fabriek waar we trots op kunnen zijn, omdat ze schoon en met moderne techniek gaan produceren."

Jongste kandidaat
Op plek 8 en 9 staan Broekpoldenaar en Senior Business Controller Martijn Koopman en aanstormend talent Victor in 't Veld. Koopman wil de fractie graag met zijn expertise ondersteunen bij de begrotingen en jaarrekeningen. Victor in 't Veld is met zijn 22 jaar de jongste kandidaat. Hij wil lokale politiek toegankelijk maken voor jongeren en ervoor zorgen dat jonge mensen door voldoende woonruimte en goed openbaar vervoer kunnen blijven wonen in de regio IJmond. De top tien wordt compleet gemaakt door advocaat en huidig raadslid Ronald Vessies. Hij wil de nieuwe fractie met zijn juridische kennis en ervaring ondersteunen.

Lijst van 21 kandidaten
De totale lijst van D66 Beverwijk bestaat uit 21 namen, waarbij we naast nieuwe mensen ook vertrouwde namen terug zien, zoals huidige en voormalig raadsleden Fons Bennink, Jacqueline Makbouli, Maartje van Vliet en Léon Stam.

Volledige kieslijst van D66 Beverwijk:

1. Brigitte van den Berg
2. Annemieke Raad
3. Peter Weel
4. Joy Half
5. Abdullah Çoban
6. Bjorn Bouwmeester
7. Carline de Boer
8. Martijn Koopman
9. Victor in ’t Veld
10. Ronald Vessies
11. Jen Ochej
12. Bart Machielse
13. Wesley van der Heijden
14. Iris van der Meer
15. Gerald van Luijk
16. Fons Bennink
17. Jacqueline Makbouli
18. Remco Beijer
19. Emily de Vries
20. Léon Stam
21. Maartje van Vliet

Voor meer informatie kunt u bellen naar onze lijsttrekker,
Brigitte van den Berg: 06-45901567.

Onze nieuwe website (vanaf 24 januari 2022): d66.nl/beverwijk/.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing