Waar gaat de cup dit jaar naartoe?

Door: Ab Jenema

WIJK AAN ZEE - De wisselbeker van de zeepkistenrace van Wijk aan Zee maakt heel wat omzwervingen. Na enige jaren in Duitsland overwinterd te hebben, was hij dit jaar in Kamerik bij technisch ingenieur en winnaar Piet van Dijk. Die komt dit jaar terug om zijn titel te verdedigen.

Het is nog niet bekend of de winnaar van 2017, Chris de Blok uit Wijk aan Zee, dit jaar weer een gooi naar de prijzen komt doen. De organisatie hoopt van wel, er is nog ruimte op de inschrijflijst. Deze is dit jaar weer rijk gevuld met deelnemers uit het hele land. Er komen coureurs uit Groningen, Amersfoort, Oosterwolde, Ravenswoud, om maar eens wat te noemen...

Verder zijn we benieuwd naar de bolides van het Kennemer College, wie weet zit daar een nieuw Verstappentje tussen. Amber Petiet, net als vader Marc altijd hoge ogen gooiend, 2e in 2016 bijvoorbeeld, doet dit jaar ook weer mee en is een serieuze kandidaat voor de eindzege.

Kortom het wordt weer net zo spannend als bij de Formule 1, komende vrijdag de 28e in de Zwaanstraat te Wijk aan Zee. Het kost alleen enige tientallen miljoenen minder. Vanaf

zeven uur gaat het weer los op het, als het goed is, door TATA grafietvrij gemaakte stratencircuit van Wijk aan Zee. Komt dat zien, zodat je later tegen je kleinkinderen kunt zeggen : Ik was erbij.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing