Wandel met ons mee: iedere stap telt!

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Huisartsenpraktijk Broekpolder (Heemskerk) en Huisartsenpraktijk Wijckermeer (Beverwijk) doen dit jaar gezamenlijk mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement waarbij wekelijks een uur gezamenlijk wordt gewandeld. We nodigen iedereen uit om vanaf 24 mei met ons te gaan wandelen. Samen wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast ook nog gezellig. 

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus iedereen mag mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau en lopen we in verschillende groepen. Het doel is om in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale in Arnhem. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Op dinsdagavond 24 mei om 19.30 uur starten we met onze wekelijkse wandelingen. Startpunt is Gezondheidscentrum Broekpolder, Steenhouwerskwartier 29. Je kunt je aanmelden en inschrijven op: www.nationalediabeteschallenge.nl/broekpolder-wijckermeer/

We starten vervolgens in de even weken in de Broekpolder(Heemskerk) en in de oneven weken vanaf het Westerhoutplein (Beverwijk).  

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. Bij regelmatige inspanning zal uw diabetesregulatie verbeteren en heeft u waarschijnlijk minder medicijnen nodig. Voor meer informatie: www.nationalediabeteschallenge.nl/broekpolder-wijckermeer/

Ook kunt u contact opnemen met mevrouw Kelly Veldhuis, leefstijlcoach huisartsenpraktijk Broekpolder via [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing