Wandelbond lanceert gratis voorbereidings-app Vierdaagse

Door: Ab Jenema

Foto Ger Loeffen

IJMOND -  Op de dag van de loting voor de Vierdaagse Nijmegen, lanceert Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) een unieke app: de Wandel.nl Vierdaagse Experience. Deze - gratis - app begeleidt deelnemers bij hun voorbereiding op het grootste wandelevenement van de wereld. KWBN ziet het als haar verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk Nederlanders op een verantwoorde manier aan het wandelen te krijgen en te houden. Op die manier draagt zij bij aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland. De ontwikkeling van de Wandel.nl Vierdaagse Experience app past hierbij.

Helpende hand
Gebruikers van de app krijgen een trainingsschema voor hun Vierdaagse-afstand. Daarnaast ontvangen zij wekelijks tips, wandeladviezen en leuke weetjes. Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWBN: “Om blessures te voorkomen, is een goede voorbereiding op de Vierdaagse essentieel. Vier dagen 30, 40 of 50 kilometer lopen, doe je niet zomaar. Wil je echt kunnen genieten van de Vierdaagse, dan is het belangrijk om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Maar juist die voorbereiding blijkt vaak lastig. Waar en hoe begin je? Ook lopen wandelaars in hun enthousiasme nog weleens te hard van stapel, waardoor er blessures optreden. Bovendien horen we vaak dat het mensen niet lukt de training in te passen in hun dagelijks leven. In al deze gevallen biedt onze Wandel.nl Vierdaagse Experience app een helpende hand met duidelijke schema’s en praktische tips. We zien een duidelijke vraag uit de markt naar dit product.”

Professionele trainingsschema’s
De trainingsschema’s en de adviezen in de gratis app zijn ontwikkeld door professionele wandeltrainers met jarenlange ervaring in het begeleiden van Vierdaagse wandelaars. Ook het plezier wordt niet vergeten. Met leuke wetenswaardigheidjes, fotofilters en prikkelende polls begint de voorpret voor de Vierdaagse al bij het downloaden van de app. Een chatfunctie om te communiceren met vrienden maakt ook onderdeel uit van de Wandel.nl Vierdaagse Experience app. Voor een goede voorbereiding is het verstandig de Wandel.nl Experience app zo snel mogelijk te downloaden en te starten met trainen. Later ‘instappen’ is ook mogelijk, maar KWBN raadt aan zo snel mogelijk met de voorbereiding te beginnen.

Gratis downloaden
De gratis Wandel.nl Vierdaagse Experience app is te gebruiken op Android en Apple smartphones. Voor meer informatie en downloadlinks bezoek www.wandel.nl/4dapp.

Over Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)
KWBN laat wandelaars optimaal genieten en behartigt hun belangen. Samen met wandelaanbieders en partners faciliteren wij hen met producten, diensten en kennis. Dit vanuit de overtuiging dat wandelen bijdraagt aan een gezonde en actieve leefstijl en door zijn veelzijdigheid en laagdrempeligheid geschikt is voor iedereen. Kortom, wandelen brengt je verder! KWBN heeft een ledenbestand van bijna 60.000 wandelaars en ruim 1.050 organisatoren van wandelevenementen. We zijn bekend van de merken Wandel.nl, Avond4daagse en FitStap. Daarnaast organiseren we samen met Stichting DE4DAAGSE al 11 jaar met succes het voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing