Wandelen door een darm in het RKZ

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Een zes meter lange opblaasbare darm staat sinds vanmiddag in de centrale hal van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Met dit object vraagt het ziekenhuis aandacht voor het landelijke bevolkingsonderzoek darmkanker, dat onlangs van start is gegaan. Iedereen is van harte uitgenodigd het object te bekijken, van buiten én van binnen.

Via een wandeling door het reusachtige lichaamsorgaan maakt de bezoeker op een unieke manier kennis met de darm en de aandoeningen die het kan treffen. Ook wordt een filmpje vertoond  over darmkanker en zijn er verschillende folders met aanvullende informatie beschikbaar. Het onlangs gestarte landelijk bevolkingsonderzoek darmkanker draagt bij aan de vroege opsporing van darmkanker. Vroege opsporing maakt een betere behandeling van de ziekte mogelijk.

De afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten van het Rode Kruis Ziekenhuis is geselecteerd als centrum voor coloscopie (kijkonderzoek van de darm) voor het landelijk bevolkingsonderzoek. Op 11 februari 2014 vindt hierover in het RKZ een voorlichtingsavond plaats, zie www.rkz.nl/agenda.

De opblaasbare darm is ontwikkeld door de Maag Lever Darm Stichting, onder andere om meer aandacht te vragen voor darmkanker en het belang van vroege opsporing. De Stichting leent de opblaasbare darm uit aan instellingen door het hele land. Tot en met vrijdag 14 februari 2014 staat hij in het Rode Kruis Ziekenhuis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing