Wandelnetwerk Noord-Holland in jubileumjaar populairder dan ooit

Door: Ab Jenema

Wandelen is in 2021 populairder dan ooit.

IJMOND - In 2011 werd het eerste stuk Wandelnetwerk Noord-Holland in de regio Alkmaar geopend. Nu, tien jaar later, is het netwerk zo goed als provinciedekkend en razend populair. In 2020 constateerde Recreatie Noord-Holland al een verdubbeling in het aantal websitebezoeken. Dat dit aantal in 2021 nogmaals zou verdubbelden, is een droom die werkelijkheid wordt.

Wandelnetwerk Noord-Holland
Wandelnetwerk Noord-Holland verbindt ommetjes en langere wandeltrajecten tot één groot wandelgebied. Via de website en wandelapp kunnen wandelaars routes uitzoeken of zelf samenstellen. Buiten in het veld wijzen gekleurde pijlen de weg en de app is met de locatievoorziening onderweg handig.

Provinciedekkend netwerk
Wandelnetwerk Noord-Holland is ontstaan dankzij de ideeën van een aantal vooruitziende mensen bij de gemeente Bergen, Alkmaar en Heiloo. In 2011 werd het netwerk in de regio Alkmaar dan ook als eerste geopend. De afgelopen 10 jaar heeft het Routebureau Recreatie Noord-Holland hard gewerkt om het netwerk provinciedekkend te maken. In 2021 is dat bijna voor elkaar. Dankzij de samenwerkingen met vele gemeenten en de provincie Noord-Holland, halen wandelaars momenteel hun hart op aan 3500 km routes in de zeven regio’s: Alkmaar, Kop van Noord-Holland, Laag-Holland, Midden-Kennemerland, Westfriesland, Gooi en Vechtstreek en Amstelland. Vanaf 2023 sluit de regio Zuid-Kennemerland zich bij dit lijstje aan.

Bijna 1 miljoen websitebezoeken
Door de coronamaatregelen nam in 2020 de behoefte naar online informatie over wandelingen sterk toe. Het Routebureau Recreatie Noord-Holland constateerde een forse groei van het aantal bezoekers aan de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. In 2021 is dit aantal opnieuw flink gegroeid. Nu, halverwege november, staat de teller al op 925.000 bezoeken ten opzichte van 526.000 bezoeken in 2020. Recreatie Noord-Holland verwacht dat www.wandelnetwerknoordholland.nl dit jaar de 1 miljoen bezoeken gaat behalen.

Coronamaatregelen zetten aan tot wandelen
Ook in 2021 verklaren de coronacrisis en overheidsmaatregelen de opvallende bezoekpieken. In de eerste vier maanden van het jaar waren het aantal websitebezoeken het hoogst. In deze periode waren winkels, theaters, bioscopen en horeca door de strenge lockdown gesloten. Wandelen was één van de weinig toegestane activiteiten. Na de versoepelingen daalde de piek, maar het aantal websitebezoeken bleef hoger dan in 2020. Wandelen is populairder dan ooit. Bovendien voorziet het in de behoefte aan buitenlucht, kost het niets en draagt het bij aan behoefte aan een fit en gezond leven.

 

10-jarig jubileum 
Om het jubileum van Wandelnetwerk Noord-Holland te vieren, staan de socialmediakanalen van het wandelnetwerk de hele maand november is het teken van een feestje. Op Facebook en Instagram staan leuke tips, verschillende feitjes en een verloting van mooie prijzen. Daarnaast verschijnt Wandelnetwerk Noord-Holland in de maand december met een prachtige special in het Wandelmagazine. 

 

Kijk op: https://www.wandelnetwerknoordholland.nl

Facebookpagina: https://www.facebook.com/wandelnetwerknoordholland

Instagram: https://www.instagram.com/wandelnetwerknoordholland/

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing