Wat een zooi! De Lunetten gaat voor mooi!

Door: Jan Pronk

HEEMSKERK - We praten er allemaal over. Afval, plastic soep, weg met die troep. Op Basisschool De Lunetten gingen de leerlingen afgelopen weken met het thema “afval” aan de slag. Zo wordt het niet alleen mooier in en rondom de school, maar ook in andere wijken van Heemskerk.

Vandaag werd de tentoonstelling van afvalkunst in de gymzaal door wethouder Schoorl geopend en kan er geknikkerd worden op kleurrijke knikkertegels gemaakt van gerecyclede plastic doppen en plastic deksels. Plastic Circle verzorgde 4 weken geleden gastlessen over zwerfvuil, afval scheiden en hergebruik van plastic afval; vervolgens zijn de leerlingen fanatiek doppen gaan inzamelen om zo de knikkertegels te “verdienen”.
Onder leiding van “bosw8er” Evert-Jan werd met de midden- en bovenbouw vuil verzameld, had de onderbouw een educatieve voostelling door poppentheater Poppekus over Plastic Soep en werd door elke groep (20) een kunstwerk van plastic afval gemaakt. Zo werden de kinderen en hun ouders nog meer bewust van zwerfvuil en de waarde van (plastic) afval.
Je kan er zelfs nog iets moois van maken!

Wethouder Schoorl benadrukte dat Heemskerk een duurzame gemeente wil zijn en het daarom belangrijk vindt dat ook de scholen aandacht besteden aan het probleem van zwerfvuil en het goed scheiden van afval. Wethouder Schoorl vertelt: “Het heeft even geduurd, maar nu kunnen we in Heemskerk ook het plastic afval apart inzamelen. Het is belangrijk dat afval goed wordt gescheiden, zodat het beter hergebruikt kan worden.” Leerlingen van De Lunetten stelden ook vragen aan de wethouder. Dani / Groep 6A: “Waarom moeten wij thuis wel afval scheiden en niet op school?” Wethouder Schoorl: “dat gaat veranderen. Ook op de scholen in Heemskerk gaan we afval meer scheiden. En we hopen dat door het afval scheiden thuis en op school we ook allemaal bewust worden van de hoeveelheid plastic verpakkingsmateriaal, zodat we minder plastic gaan gebruiken.”

Ilse Hendriks, projectleider De Lunetten: “Door een programma rondom het thema Afval voor alle groepen samen te stellen, hopen we de leerlingen en hun ouders op een positieve manier te prikkelen, minder afval op school en minder zwerfvuil in de buurt. En hoe leuk is het om te zien, dat van al de verzamelde doppen er nu 8 kleurrijke knikkertegels op het schoolplein liggen.”

1 oktober 11.00 – 12.00 uur :

- Introductie directeur De Lunetten
- Toelichting Plastic Circle
- Wethouder Schoorl beantwoordt vragen van leerlingen
- Onthulling knikkertegel door wethouder samen met leerling
- Rondgang tentoonstelling kunstwerken van afval dat gerecycled kan worden

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing