Watertap op het Stationsplein

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – De gemeente Beverwijk gaat volgend jaar een watertap op het Stationsplein plaatsen. Bij een watertap kunnen passanten gratis een flesje vullen met schoon drinkwater. Op deze manier stimuleert de gemeente het hergebruik van plastic flesjes zodat ze niet na eenmalig gebruik in de afvalbak belanden. De PvdA-fractie heeft tijdens de behandeling van de financiële kadernota in juli 2013 voorgesteld een dergelijk tappunt te realiseren. Het voorstel is door de gemeenteraad met algemene stemmen aangenomen.

In Nederland worden iedere dag naar schatting vijfhonderdduizend plastic flesjes weggegooid. Vaak zijn deze flesjes prima meerdere keren te gebruiken. Met de watertap probeert de gemeente het hergebruik van deze flesjes te stimuleren. Niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor de gezondheid, want het kraanwater in Nederland is duurzaam en van topkwaliteit.

De watertap wordt in het voorjaar 2014 geplaatst door PWN vlakbij het station. Na voltooiing van de fietsenkelder krijgt het watertappunt zijn definitieve plek.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl