Watertappunt op Stationsplein in gebruik

Door: Raimond Bos

Het watertappunt werd officieel in bedrijf gesteld door wethouder Haydar Erol (milieu), raadslid Kees Duin en sectordirecteur H. Buyten van PWN.

BEVERWIJK - Vanmiddag is op het Stationsplein, bij de ingang van het stadhuis, een tappunt voor drinkwater in gebruik genomen. Het watertappunt is op verzoek van de gemeente geleverd en geplaatst door PWN. Passanten kunnen er gratis hun eigen flesje vullen met schoon drinkwater.

Doel van het watertappunt is het stimuleren van hergebruik van plastic wegwerpflesjes, zodat ze niet na eenmalig gebruik in de afvalbak belanden. In Nederland worden iedere dag naar schatting vijfhonderdduizend plastic flesjes weggegooi, terwijl deze flesjes prima meerdere keren te gebruiken zijn. Raadslid Kees Duin (PvdA) deed in juli 2013 tijdens de behandeling van de financiƫle kadernota het voorstel om een watertappunt te realiseren. De gemeenteraad ging unaniem akkoord.

Het watertappunt is in verband met de aanleg van de ondergrondse fietsstalling tijdelijk naast de ingang van het stadhuis geplaatst. Na voltooiing van de fietsenkelder krijgt het zijn definitieve plek op het Stationsplein.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing