Website gemeente Heemskerk uit voorzorg opnieuw uit de lucht

Door: Jan Pronk

HEEMSKERK – Het wereldwijde lek dat onlangs is ontdekt in serversoftware vormt nog steeds een bedreiging voor veel bedrijven en organisaties. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft gewaarschuwd dat juist tijdens de feestdagen hackers extra actief zijn.

De gemeente Heemskerk volgt dan ook het advies van het NCSC en de Informatie Beveiligingsdienst (IBD) om de toegang tot de systemen tijdens de feestdagen helemaal af te sluiten. De website van de gemeente Heemskerk was tijdens de kerstdagen ook uit de lucht. In het weekend van de jaarwisseling herhalen we dit. Dit betekent dat de website uit de lucht gaat vanaf vrijdagmiddag 31 december 17.00 uur tot en met maandagochtend 3 januari. Zo’n 20% van alle gemeenten in Nederland volgt dit advies op. 

Inwoners kunnen dus vanaf oudejaarsavond tot maandagochtend 3 januari de website www.heemskerk.nl niet bezoeken, geen afspraken maken of digitale formulieren invullen. Ook buurtmeldingen (Fixi.nl) zijn niet mogelijk via de website. Voor dringende meldingen, zoals bijvoorbeeld een acute rioolverstopping, kunnen inwoners bellen met 088 - 32 21 426. Daarnaast is ook de website werkenbij.heemskerk.nl niet bereikbaar. 

Maandagochtend 3 januari is de website weer online. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing