Week van de Duurzaamheid

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Op maandag 8 oktober is er een presentatie van het Duurzaam Bouwloket over Wonen zonder aardgas. Wat staat je als bewoner van een huur- of koophuis te wachten? 
Met al je vragen over dit onderwerp kun je terecht vanaf 19.30 in de bibliotheek. 
Vanaf 19.00 is daar de opening van de week en een tentoonstelling over Duurzame Doeners, waarvoor je natuurlijk ook van harte bent uitgenodigd.

Woensdag 10 oktober, de landelijke dag van de duurzaamheid, staat Beverwijk Duurzaam op de weekmarkt. Wij zamelen dan gereedschap in voor onze platformdeelnemer Gered Gereedschap . Dus, als je dit weekend je schuurtje gaat opruimen en overtollig gereedschap vindt, denk dan aan onze inzameling, want het is zo’n fantastisch doel! Het gereedschap wordt hier opgeknapt en dan naar ontwikkelingslanden verscheept en verdeeld onder jonge mensen die er ook een opleiding bij krijgen. Zo kunnen ze een nieuw bestaan opbouwen en hebben wij kostbare grondstof herbestemd. Naast ons staat de fietsersbond met actuele informatie over fietsroutes en meer.

Donderdag 11 oktober is voor alle Groene Wijkers een reünie, want Jurgen van der Heide komt informatie geven over het opzetten van een energiecoöperatie. Wat zijn de voordelen daarvan voor iedere Beverwijker en wat komt daar bij kijken?

We hopen dat er deze avond, die om 19.30 begint een start kan worden gemaakt met een Beverwijkse coöperatie, die dan ook professioneel kan worden ondersteund via een onlangs vrijgekomen provinciale subsidie voor dit doel.

Zaterdag 13 oktober moet je ook niet missen, want dan staan we op het Stationsplein met informatie en praktische voorbeelden van duurzame vervoersmogelijkheden. Wil jij ook een elektrische step of tuc tuc proberen? Kom dan langs  want op deze zaterdagmiddag laat Harry Butter van EVC je zijn nieuwste en hipste oplossingen voor elektrisch vervoer zien en uitproberen!

Of altijd al een auto willen delen of huren in plaats van te bezitten of liever op de fiets naar je werk? Dan ben je goed bezig en dat kan je ook nog voordelen opleveren.

Wij geven je veel informatie en voorbeelden.

Zondagmiddag sluiten we de week af met een duurzame huizenroute. In Beverwijk en Wijk aan Zee kun je een paar adressen bezoeken, waar je met bewoners van duurzame huizen kunt praten over hun bevindingen en  hun passie om zo te bouwen en wonen!

Voor de natuurliefhebbers zijn er gedurende de week in verschillende wijken wandelingen door de stadsnatuur. Ook te lopen met je gezin, want ze beginnen om 18.00 uur en duren een uur. Deelname is gratis, maar je moet je hiervoor wel van te voren opgeven bij de Omgevingsdienst IJmond.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing