WEEK VAN DE INDUSTRIECULTUUR 2022

Door: Jan Pronk

BEVERWIJJK - Van 14 tot en met 21 oktober gaat de Week van de Industriecultuur van start! Diverse bedrijven openen hun deuren voor het geïnteresseerde publiek. De verhalen van de industrie komen tot leven door rondleidingen, vaartochten, theater en workshops in het Noordzeekanaalgebied. In het programma is er in de herfstvakantie van 14 tot en met 21 oktober voor jong en oud van alles te doen in IJmuiden, Beverwijk en de Zaanstreek.

Maak-industrie & creativiteit De maakindustrie, maar ook creatieve bedrijvigheid en vakmanschap staan centraal tijdens deze Week van de Industriecultuur. Er zijn bedrijfsbezoeken in het hele gebied waar het accent ligt op innovatieve producten en productiemethoden. Ook culturele broedplaatsen geven een inkijkje in hun bedrijvigheid en experimentele maakgemeenschap. Bezoekers kunnen zelf deelnemen tijdens de verschillende workshops in fotografie en techniek (voor kinderen). De theatrale beleving ontbreekt ook dit jaar niet. In Velsen bezoek je aan het Noordzeekanaal, de wandelende voorstelling “Het Geheim van de Kanaalgravers”. In Zaanstad ga je naar Kruit op het Hembrugterrein van culturele partner IFIKZ.

Zij verzorgen tevens de verbeelding van de industriële geschiedenis in een fototentoonstelling door Zaanstad en met een filmfestival. Om de blik verder te verruimen gaan we het water op. Met diverse vaartochten in Beverwijk en IJmuiden over het Noordzeekanaal en de Zaan in Zaanstad bieden we een ander perspectief op het industriële gebied, de geschiedenis van de cacao, de scheepvaart en de vele karakteristieke gebouwen langs het water. Deze varende vorm van “storytelling” voldoet aan de vraag van vele geïnteresseerde bezoekers van de Haven van Amsterdam, het Noordzeekanaal en de Zaan.

Kennismaken met industrie Ilse Zaal, gedeputeerde Economie van de provincie Noord-Holland: “In oktober sponsoren we verschillende evenementen in het Noordzeekanaalgebied die de schijnwerpers richten op het werken in de bedrijven daar. Met Techport Technologieweek vragen we aandacht voor technische beroepen en opleidingen en tijdens de Week van de Industriecultuur kunnen geïnteresseerden op een laagdrempelige wijze kennis maken met de industrie van toen, nu en de toekomst. Het programma is veelbelovend!

Kom langs en geniet van de voorstellingen, rondleiddingen en activiteiten die alleen in de Week van de Industriecultuur worden georganiseerd.” Reserveringen Stichting Industriecultuur Noordzeekanaalgebied is blij dat, na de twee complexe jaren met corona – dit jaar, ondanks personele tekorten, verschillende bedrijven tijd hebben kunnen 6 oktober 2022 PERSBERICHT maken om weer hun deuren open te stellen. Bekijk het programma op www.industriecultuur.nl en reserveer je tickets voor de deelname aan een activiteit!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing