Weer 200 banen op de tocht bij Tata Steel

Door: Raimond Bos

IJMUIDEN - Vandaag is de Centrale Ondernemingsraad (COR) van Tata Steel Nederland (TSN) geïnformeerd over het voornemen van de directie om opnieuw fors te gaan snijden in het personeelsbestand. Het gaat om de afdelingen Personeelszaken (HR), Group Informatie Systemen (GIS), Inkoop (Procurement), Research en Technologie, Communicatie (CPA) en de afdeling Strategie. In totaal zal het gaan om circa 200 banen die verdwijnen.
 
Het is de derde grote reorganisatie in korte tijd bij Tata Steel in Nederland, na de -800 operatie in 2011 en de Beter Werken reorganisatie in 2013, die 1.000 werknemers hun baan heeft gekost. "Ondanks dat Tata Steel in Nederland dit boekjaar met winst zal afsluiten, gaan de werknemers in Nederland de rekening betalen van een concern dat kampt met een grote schuld, veroorzaakt door de aankoop van Corus een aantal jaren geleden", aldus de COR. De COR heeft kritiek op het management in Nederland, dat volgens hen geen tegenwicht kan bieden aan de top van het Tata concern, die het voortdurend zoekt in het verder snijden in de personeelskosten, wat volgens de COR geen goede weg is. Hiernaast worden de uitgaven aan onderhoud steeds verder teruggebracht.


Op dinsdag 11 februari 2014 komen de Ondernemingsraden van Tata Steel IJmuiden bijeen in het Dudok Huis om verder te praten over de ontstane situatie. Op korte termijn zal overleg met de vakbonden gaan plaatsvinden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing