Wereldkankerdag

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Rondom Wereldkankerdag organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis twee informatiebijeenkomsten:

1 februari 2018: Nieuwe ontwikkelingen in de zorg rondom kanker

5 februari 2018: Palliatieve zorg in de behandeling van patiënten met kanker. Zorg wanneer genezing niet meer mogelijk is.

De bijeenkomsten zijn groots opgezet; in samenwerking met diverse organisaties, instellingen en bedrijven met diverse sprekers en een informatiemarkt.

Sprekers op 1 februari:

Nieuwe ontwikkelingen in de zorg rondom kanker

·MDL-arts RKZ: Het bevolkingsonderzoek

Met een bevolkingsonderzoek kan worden ontdekt of iemand kanker of een voorstadium van kanker heeft. Wordt kanker vroeger ontdekt dan is de kans vaak groter dat de behandeling succes heeft.

·Patholoog RKZ: Het diagnostisch onderzoek

Hoe ziet kanker eruit onder de microscoop en hoe snel kun je een uitslag verwachten?

·Medewerker van de Hartwig Medical Foundation: ‘Van Biopt tot Betere kankerzorg’

Hartwig Medical Foundation verzamelt na toestemming van de patiënt genetische en klinische gegevens van kankerpatiënten uit heel Nederland in één nationale databank. De gegevens worden beschikbaar gemaakt voor onderzoek om de zorg voor toekomstige kankerpatiënten te verbeteren.

·Verpleegkundig specialist RKZ: ‘Samen beslissen’

In de dagelijkse praktijk is er meestal niet één pasklaar antwoord op vragen van de patiënt. Door het groeiende aantal mogelijkheden betreffende preventie, diagnostiek en behandelingen, ontstaan steeds meer situaties waarin de wensen en de situatie van de patiënt bepalen wat de ‘beste’ beslissing is.

·Poliklinisch apotheker RKZ: Specialistische geneesmiddelen, onze zorg

De apotheek van het ziekenhuis wil in de toekomst organiseren dat een (gespecialiseerd) verpleegkundige de medicatie thuis bij de patiënt kan toedienen.

 Medewerker Integraal Kankercentrum Nederland: Informatie uit recent onderzoek over verbeterde overlevingskansen

Diverse stands:

Een patiëntenvereniging, 1e en 2e lijns-diëtisten oncologie, oncologiefysiotherapie Midden Kennemerland, PMC fysiotherapie Beverwijk, fysiotherapie praktijk Careworx, oncologieverpleegkundigen van thuiszorg Viva!Zorggroep, Care voor Cancer en RKZ, MDL-verpleegkundigen RKZ, bedrijfsarts consulent oncologie, Zorg van de Zaak, researchverpleegkundige RKZ, inloophuizen Kennemerland (Santpoort-Noord) en ’t Praethuys (Castricum/Alkmaar) en haarwerkspecialist Ray van den Berg kappers (betrokken bij LookGoodFeelBetter- workshops RKZ).

Sprekers op 5 februari:

Palliatieve zorg in de behandeling van patiënten met kanker. Zorg wanneer genezing niet meer mogelijk is.

·Het palliatief team RKZ: Wat is palliatieve zorg en de rol van het palliatieve team? Een patiënt vertelt zijn verhaal (film)

·Oncologieverpleegkundigen van Care for Cancer en Viva!Zorggroep: Hoe is de ondersteuning thuis geregeld?

·Coördinator van het Inloophuis Kennemerland: Het leven met en het leven na kanker

Diverse stands:

Patiëntenverenigingen,1e en 2e lijns diëtisten oncologie, Oncologie Fysiotherapie Midden Kennemerland, PMC fysiotherapie Beverwijk, fysiotherapie praktijk Careworx, oncologieverpleegkundigen van thuiszorg ViVa!Zorggroep, Care voor Cancer en RKZ, palliatief team RKZ, inloophuis Kennemerland (Santpoort-Noord) en haarwerkspecialist Ray van den Berg kappers (betrokken bij LookGoodFeelBetter- workshops in het RKZ).

Waar en wanneer?

De bijeenkomsten worden gehouden in het personeelsrestaurant op de 2e etage van het Rode Kruis Ziekenhuis, Vondellaan 13, 1942 LE Beverwijk.

De bijeenkomsten starten om 18:30uur. De presentaties beginnen om 19:00 uur.

Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het bezoeken van de informatiemarkt.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website: www.rkz.nl/agenda (aanmeldingsformulier).

Wereldkankerdag 2018

Wereldkankerdag op 4 februari 2018 is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot een internationale dag waarop mensen in de hele wereld bewust stilstaan bij kanker. De UICC is de internationale organisatie voor kankerbestrijding, waarbij meer dan 800 organisaties zijn aangesloten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing