Werkbezoek Tweede Kamerleden aan IJmond

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zondag 5 maart a.s. brengen de Tweede Kamerleden Pia Dijkstra en Wouter Koolmees een werkbezoek aan het Rode Kruisziekenhuis en Brandwondencentrum in Beverwijk alsmede aan de nieuwe Zeesluis in Velsen. Het bezoek aan de IJmond maakt onderdeel uit van de landelijke D66-bustour, waarbij gedurende de landelijke campagne van D66 in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart vele steden en dorpen worden aangedaan.

Om 17.15 uur zal de D66 campagnebus arriveren bij het Rode Kruisziekenhuis en het Brandwondencentrum. De Tweede Kamerleden Pia Dijkstra en Wouter Koolmees zullen aldaar samen met de drie D66-wethouders uit de IJmond, Marieke van Dijk, Annette Baerveldt en Tim de Rudder welkom worden geheten door Jaap van den Heuvel, bestuurder van het RKZ, en Paul van Zuijlen, directeur van het Brandwondencentrum.

Het werkbezoek is bedoeld om extra aandacht te vragen voor de problematiek rondom orgaan- en weefseldonatie. D66 heeft over dit onderwerp een wetsvoorstel ingediend om iedere Nederlander standaard orgaandonor te laten worden. Dit wetsvoorstel is door Pia Dijkstra halverwege dit jaar met succes in de Tweede Kamer verdedigd.

Ook het RKZ en het Brandwondencentrum vragen al jaren aandacht voor de problematiek rondom het tekort aan donoren, voor zowel organen als ook - in het geval van het Brandwondencentrum - voor huid. 

Na het bezoek aan het RKZ en het Brandwondencentrum zal de D66 campagnebus om 18.30 uur een kort bezoek brengen aan de in aanbouw zijnde grootste zeesluis ter wereld in Velsen. Op de sluis zullen de D66 coryfeeën uitleg krijgen over de huidige bouwwerkzaamheden. D66 heeft zich zowel lokaal in de diverse gemeenteraden als ook landelijk altijd sterk gemaakt voor vervroegde aanleg van de nieuwe zeesluis.

Het werkbezoek aan de IJmond wordt afgesloten met een politiek café in Buurtcentrum De Brulboei aan de Kanaalstraat 166 te IJmuiden. Het Politiek Café start om 19.00 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom, dus ook niet D66-leden. Tijdens het politiek café zal met de aanwezige D66 coryfeeën worden gediscussieerd over diverse politieke onderwerpen, zowel lokale onderwerpen, zoals een fusie tussen de IJmondgemeenten, als landelijke onderwerpen, zoals versterking van de economische kracht van de regio’s als het investeren in goed onderwijs. Na afloop van het debat zal onder genot van een biertje gezamenlijk op een groot scherm gekeken worden naar het landelijke RTL4 verkiezingsdebat in Carré. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing