Werkzaamheden A9 en A22: afsluitingen maart en april 2022

Door: Jan Pronk

IJMOND - In de maanden maart en april voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de A9 en A22. Gedurende de werkzaamheden zijn er afsluitingen tussen knooppunt Velsen en knooppunt Beverwijk. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met tien minuten tot een half uur extra reistijd.

28 maart tot 1 april: A22, minder rijstroken beschikbaar

Tussen 06:00 uur ‘s ochtends en 15:00 uur ’s middags werkt BAM namens Rijkswaterstaat aan de openbare verlichting op de A22 tussen knooppunt Beverwijk en de afrit Beverwijk. In deze periode is 1 rijstrook beschikbaar. Weggebruikers moeten in deze periode rekening houden met 10 tot 20 minuten extra reistijd.

1 tot 4 april: A9, volledige afsluiting in beide richtingen
In het weekend van 1 tot 4 april vernieuwt Boskalis in opdracht van Rijkswaterstaat het asfalt tussen knooppunt Velsen en knooppunt Beverwijk. De Wijkertunnel is tijdens die werkzaamheden afgesloten in beide richtingen. De afsluiting duurt van vrijdag 1 april 21.00 uur tot maandag 4 april 05.00 uur.

Omleidingen

Verkeer wordt ter plaatste met behulp van gele borden omgeleid.

-       Verkeer tussen Alkmaar en Haarlem in beide richtingen via de A22 (Velsertunnel);

-       Verkeer tussen Alkmaar en Haarlem in beide richtingen wordt geadviseerd te rijden via N8 – A8 – A10 – A5.

-       De directe toerit vanuit Velsen-Noord / Beverwijk richting Haarlem via de A22 is dicht. Verkeer richting Haarlem wordt omgeleid via Alkmaar om vervolgens te keren bij afrit 9 Heemskerk.

-       Verkeer vanuit Beverwijk-Oost / Noorderweg richting Haarlem wordt omgeleid via de A9 richting Alkmaar, om vervolgens te keren bij afrit 9 Heemskerk en via de A22 naar Haarlem te reizen.

-       De toerit vanaf de N202 en de A208 is afgesloten. Verkeer vanuit IJmuiden/Velsen/Haarlem richting Alkmaar reist via knooppunt Rotterpolderplein over de A9 naar de A22.

De extra reistijd bedraagt 10 tot 30 minuten.

4 april tot 8 april: A22, minder rijstroken beschikbaar in beide richtingen

Tussen 06:00 uur ‘s ochtends en 15:00 uur ’s middags werkt BAM namens Rijkswaterstaat aan de openbare verlichting op de A22 tussen knooppunt Beverwijk en de Velsertunnel. In deze periode is 1 rijstrook beschikbaar. Weggebruikers moeten in deze periode rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd.

8 tot 11 april: A9, afsluiting in fases
In het weekend van 8 tot 11 april vernieuwt Boskalis de voegovergangen in de Wijkertunnel. De tunnel wordt tijdens deze werkzaamheden in verschillende fases afgesloten:

- Vrijdag 8 april 21.00 uur tot zondag 10 april 07.00 uur: Wijkertunnel afgesloten richting Haarlem. De directe toerit vanuit Velsen-Noord / Beverwijk richting Haarlem via de A22 is dicht. Verkeer richting Haarlem wordt omgeleid via Alkmaar om vervolgens te keren bij afrit 9 Heemskerk.

- Zaterdag 9 april 21.00 uur tot maandag 11 april 05.00 uur: Wijkertunnel afgesloten richting Alkmaar. De toerit vanaf de N202 en de A208 is afgesloten. Verkeer vanuit IJmuiden/Velsen/Haarlem richting Alkmaar reist via knooppunt Rotterpolderplein over de A9 naar de A22.

11 tot 16 april en van 20 tot 23 april: A22, nachtafsluitingen toe- en afrit 2 Beverwijk

De toerit 2 Beverwijk op de A22 richting Haarlem is afgesloten. De afrit 2 Beverwijk vanuit Alkmaar is ook afgesloten. De afsluiting is van 21.00 uur tot 05.00 uur.

Aanbrengen LED verlichting

Vanaf april vervangt aannemer De Jong Zuurmond in opdracht van Rijkswaterstaat de verlichting op de A9, tussen knooppunt Badhoevedorp en Alkmaar. De huidige verlichting wordt vervangen door LED verlichting. Over een stuk van 29 kilometer worden ongeveer 2.000 lampen vervangen. Om de hinder voor de weggebruikers zo veel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden uitgevoerd tijdens eerdergenoemde afsluitingen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn afhankelijk van goed weer. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan. Ze worden dan opnieuw ingepland.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.  

Groot onderhoud wegen Noord-Holland

De rijkswegen in de provincie Noord-Holland hebben groot onderhoud nodig. Denk daarbij aan het vernieuwen van asfalt en onderhoud of vervanging aan voegovergangen van bruggen en viaducten. Door vervanging van het asfalt blijven onze wegen in een goede conditie. Zo zorgen we voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Ook in de toekomst.

 

Meer informatie

Meer informatie over het groot onderhoud aan de A9 is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/wegenonderhoud-noord-holland. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing