Werkzaamheden aan Parallelweg

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK – In de periode van 14 mei tot 8 juli 2014 vinden werkzaamheden plaats om de Parallelweg aan te sluiten op de oostelijke doorverbinding. Daarom zijn op verschillende plaatsen tijdelijke wegafsluitingen noodzakelijk.

Tussen 14 en 19 mei 2014 is de aansluiting van de Meerlanden op de Parallelweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Vanwege deze wegafsluiting kan verkeer vanuit de Broekpolder tijdelijk niet rechtstreeks naar de Parallelweg rijden. Andersom is de Broekpolder wel bereikbaar, evenals de A9 vanuit beide richtingen. Vooruitlopend op de herinrichting van de Parallelweg en de Aagtenpoort wordt in deze periode een tijdelijke inrit naar Karwei bouwmarkt aangelegd. Tegelijkertijd wordt op deze hoogte een duiker onder de Parallelweg geplaatst.

Vanaf 19 mei tot 8 juli 2014 wordt de Parallelweg tussen De Meerlanden en de Buitenlanden (tegenover de Makro) heringericht in het kader van de aansluiting op de Oostelijke Doorverbinding. Dit deel van de Parallelweg is in die periode  afgesloten voor doorgaand verkeer. De bedrijven blijven echter wel bereikbaar. De Karwei bouwmarkt is tot 8 juli alleen via De Meerlanden bereikbaar. De Noorderweg tussen de Ringvaartweg en de Wijkermeerweg is vanaf het komende weekend weer open.

Aagtenpoort route voor langzaamverkeer
In dezelfde periode wordt de Aagtenpoort tussen de Spoorsingel en de Parallelweg aangepast van verkeersweg in fietsroute. De weg is daarom afgesloten voor alle verkeer. Brommers, fietsers en voetgangers worden omgeleid via het Zeesterpad. Autoverkeer wordt omgeleid via de Tunnel Laan der Nederlanden en de Viaductweg. Na de werkzaamheden blijft de Aagtenpoort uitsluitend open voor langzaam verkeer.  

Oostelijke doorverbinding deel 3
De Oostelijke doorverbinding vormt samen met de Binnenduinrandweg N197 (voorheen westelijke randweg) de doorgaande route rondom Beverwijk. Er gaat daardoor veel minder verkeer door het centrum van Beverwijk. Ook de Broekpolder en de Bazaar worden beter bereikbaar. De verbinding bestaat uit 3 delen. Deel 3 betreft De Meerlanden, een nieuwe verbindingsweg tussen de Parallelweg en de Noorderweg ten noorden van het parkeerterrein van de Bazaar. Samen met de wegverbinding voor het autoverkeer wordt een nieuw fietspad aangelegd, worden de aansluitende wegen aangepast en wordt het gebied langs de Sint Aagtendijk opnieuw ingericht met een grote vijver en groenvoorzieningen. De werkzaamheden zijn naar verwachting rond de bouwvak van 2014 gereed.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing