Werkzaamheden Velsertraverse N197 afgerond

Door: Jan Pronk

IJMOND - De herstelwerkzaamheden aan het viaduct Velsertraverse N197 zijn afgerond. Vrijdag 28 juli aan het eind van de avond is de weg weer opengesteld. De werkzaamheden hebben tien weken geduurd en zijn volgens planning verlopen.

In juni 2021 werd scheurvorming in het beton van het viaduct ontdekt. Uit voorzorg werd de vluchtstrook op de N197 boven de scheuren gesloten. Bij een tweede inspectie eind december 2021 bleek opnieuw sprake van scheurvorming op een andere plek in het viaduct. De werkzaamheden van de laatste tien weken waren nodig om de draagkracht van het viaduct te herstellen.

Werkzaamheden

Gedurende tien weken heeft Rijkswaterstaat de constructieve draagkracht van het viaduct hersteld. Het viaduct bestaat uit een noordelijk en een zuidelijk deel. Eerst werd het zuidelijke deel aangepakt, daarna het noordelijke. De werkzaamheden duurden vijf weken per deel. Beide keren volgde de aannemer vijf stappen. Eerst werd het dek van het viaduct opgetild, daarna werden de metalen strips vervangen en de scheuren in het beton hersteld. Vervolgens werden de oplegblokken geplaatst en kon het dek van het viaduct weer teruggeplaatst worden.

Gepaste trots

Omgevingsmanager Harold Hansen kijkt met gepaste trots terug op de werkzaamheden. 'Het was een bijzonder project. Een viaduct optillen doe je niet elke dag. Ik ben erg blij dat we de planning van tien weken hebben gehaald. De voorbereiding was kort en de verkeershinder fors, maar desondanks kijken we tevreden terug. Dit viaduct kan de komende vijftig jaar weer mee.'

Meer informatie

Meer informatie over de herstelwerkzaamheden is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl/herstelvelsertraverse. Weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing