Wethouder Cecilia van Weel overhandigt boek

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – Ter gelegenheid van de heropening van de Breestraat organiseert Stichting Kunst & Cultuur en ISOO.nu, in samenwerking met de gemeente Beverwijk, een expositie van foto’s en gedichten over de Breestraat in de stijlkamers van de Pastorie op de Breestraat. De foto’s en gedichten zijn ook gebundeld in een boek met de titel ‘De Breestraat, een ander gezicht’.
Op zaterdag 16 december 2017 overhandigt wethouder kunst & cultuur Cecilia van Weel-Niesten het eerste exemplaar aan de gebroeders Klaas en Edwin Tegel. De kookwinkel van de firma Tegel is de oudste winkel op de Breestraat. Sinds 1893 is dit familiebedrijf in de Breestraat gevestigd en Klaas en Edwin vormen de vierde generatie.

De expositie is op zaterdag 16 en zondag 17 december van 12.00-17.00 uur te bezichtigen.
Alle bezoekers van de expositie in De Pastorie krijgen het boek cadeau (zolang de voorraad strekt).

Jaap Tesselaar van de Stichting Kunst & Cultuur schreef in het voorwoord van ‘De Breestraat, een ander gezicht’:  
Ieder jaar krijgen de Beverwijkse stadsdichters en stadsfotografen de opdracht om de stad vast te leggen in woord en in beeld. De Breestraat is van meet af aan een geliefd onderwerp. Of het nu gaat om de vroegere pracht en praal, de latere woestenij, de leegstand of de wederopstanding, niets is zo Beverwijks als de Breestraat.
Vol ongeloof keken Beverwijkers de laatste maanden naar de contouren van een straat die langzaam maar zeker ontlook, een straat die zelfbewust uit zijn as herrees. Het leek wel of er een winkelcentrum verscheen met vernieuwd elan, een stadscentrum dat er zijn mag, een straat waar mensen zich graag laten zien en gezien worden. Een straat met allure.

Via de ogen van de stadsdichters en stadsfotografen leiden we u nog een keer langs de wordingsgeschiedenis van de vernieuwde Breestraat. Hoe het was, hoe het veranderde, hoe men bouwde en hoe men er tegenaan keek.
Tot hoe het nu is.
In de gedichten en foto's wordt onder woorden gebracht waar die 'Bree' voor staat en stond. Gelukkig nu weer in volle glorie.


advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl